Hankook Tire zveřejňuje své finanční výsledky za 2. čtvrtletí roku 2021

9. srpna 2021, 10:55

Výrobce prémiových pneumatik Hankook zveřejnil finanční výsledky společnosti za 2. čtvrtletí roku 2021. Konsolidované globální tržby činily 1,806 bilionů KRW (1 336 milonů EUR) a provozní zisk činil 187 miliard KRW (138 milionů EUR).

Prodej pneumatik větších rozměrů (průměr 18 cm a vyšší) činil 38 % veškerých prodaných pneumatik osobních automobilů i lehkých nákladních vozů, což jsou v meziročním srovnání až 5,4 procentní body. Společnost Hankook Tire opět úspěšně označila svou přítomnost prémiové značky v oblasti nového vybavení elektrických a vysoce výkonných vozidel.

Pro Hankook Tire to bylo úspěšné čtvrtletí s nárůstem tržeb a provozního zisku o 32,4 % a 167,1 % v meziročním srovnání a o 11,7 % a 0,6 % ve čtvrtletním srovnání. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku rostly zejména tržby z pneumatik originální výbavy a náhradních pneumatik. Kromě toho celosvětové tržby pneumatik větších rozměrů (průměr 18 cm a vyšší) činily 38 % veškerých prodaných pneumatik osobních automobilů i lehkých nákladních vozů, což je v meziročním srovnání nárůst o 5,4 procentních bodů.

Hankook Tire vykazuje od druhé poloviny loňského roku neustálý růst tržeb na několika hlavních trzích včetně Evropy, Severní Ameriky a Číny. Toto čtvrtletí ukázalo oživení tržní poptávky  zejména v Evropě a USA. Společnost zaznamenala v Evropě nárůst o 6 procentních bodů v tržbách pneumatik větších rozměrů (průměr 18 cm a vyšší) spolu s obrovským nárůstem tržeb pneumatik jako originální výbavy a náhradních pneumatik. Pokud jde o americký trh, prodeje pneumatik vyšších rozměrů, pneumatiky jako originální výbava a náhradní pneumatiky vykazovaly silný meziroční růst dokonce v rychlejším tempu, než bylo oživení poptávky na trhu. Velký nárůst tržeb pneumatik vyšších rozměrů zaznamenala též Čína, a to o 8 procentních bodů v meziročním srovnání, což vedlo ke stabilitě tržeb a podpoře trvalého kvalitativního růstu.

Hankook Tire posiluje svou vůdčí pozici prémiové značky v dodávkách pro elektromobily (EV) a vysoce výkonná vozidla. V nedávné době Hankook oznámil, že dodává pneumatiky Ventus S1 evo 3 ev pro první SUV elektromobil značky Volkswagen VW ID.4 a první sportovní elektromobil Audi e-Tron GT. Kromě montáže originální výbavy společnost dodávala i Kinergy AS ev pro „Volkswagen ID.4: Great Roadshow through the U.S.“, což je celostátní turné po USA, které bylo zahájeno v červenci a během něj elektromobil Volkswagen ID.4 procestuje 36 000 mil napříč všemi 48 sousedícími státy USA.

Pokud jde o trh vysoce výkonných automobilů,  Hankook v červenci oznámil, že společnost dodává pneumatiky Ventus S1 evo Z pro BMW X3 M a X4 M.Tato pneumatika byla vyvinuta speciálně pro extra výkonný segment „Ultra-Ultra-High-Performance“ pro použití ve  sportovních vysoce výkonných automobilech.

V roce 2021 se bude Hankook snažit dosáhnout cíle tržeb ve výši 7 bilionů KRW. Zaměří se na zajištění dalšího růstu tržeb svých pneumatik vyšších rozměrů na hlavních trzích a v druhé polovině tohoto roku bude pokračovat v expanzi partnerství s globálními výrobci prémiových automobilů, pro které bude dodávat pneumatiky jako originální výbavu.  Růst v oblasti pneumatik pro elektromobily zůstane jedním z hlavních zaměření, zatímco se společnost bude snažit o kvantitativní i kvalitativní růst optimalizací distribučních strategií přizpůsobených na míru každému regionu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!