Kinergy 4S2 X zvítězila v testu celoročních pneumatik pro vozy SUV časopisu Auto Bild Allrad

16. září 2021, 11:04

Celoroční pneumatika Hankook Kinergy 4S2 pro osobní vozy zvítězila v roce 2020 ve čtyřech různých testech nezávislých evropských automobilových magazínů. Letos ji napodobila verze pro vozy SUV, která zvítězila v testu pneumatik časopisu Auto Bild Allrad. 

Hankook Kinergy 4S2 X

Počet automobilů SUV na silnicích stále stoupá, zrovna tak jako počet celoročních pneumatik, jejichž podíl na trhu podle časopisu Auto Bild Allrad již dosáhl 20 %. Společnost Hankook investovala do výzkumu a vývoje celoročních pneumatik již v rané fázi a pneumatiky Kinergy 4S2 pro osobní vozy a Kinergy 4S2 X pro vozy SUV jsou skvělou alternativou pro všechny, kteří se chtějí vyhnout a ušetřit za každoroční výměnu pneumatik. V oblasti pneumatik do každého počasí je bezpečnost velmi důležitým prvkem a hrála velkou roli i v celkovém hodnocení testu, kde redaktoři časopisu Auto Bild Allrad prohlásili Hankook Kinergy 4S2 X za letošního vítěze testu celoročních pneumatik: „Pneumatika, která vám zajistí bezpečnou jízdu ve všech povětrnostních podmínkách, opravdu existuje“.

Výrobce prémiových pneumatik Hankook vyvinul celoroční pneumatiky Kinergy 4S2 a 4S2 X do různých povětrnostních a teplotních podmínek, zejména pro řidiče, pro které je důležitá cena i kvalita a kteří chtějí výkonné a bezpečné pneumatiky, které nemusí každého půl roku měnit. Nyní již pátá generace osvědčených pneumatik Kinergy 4S2 a 4S2 X nabízí ještě vyváženější a konzistentnější výkon. Pneumatiky představují atraktivní alternativu pro zajištění celoroční mobility v souladu se zákonem, a jsou obzvláště účinné zejména s ohledem na stále se měnící klimatické podmínky v Evropě. Pneumatika disponuje symbolem sněhové vločky (3PMSF, který označuje pneumatiky, které splnili výkonnostní kritéria pro použití v zimních podmínkách) a lze s touto pneumatikou jezdit celoročně i v České a Slovenské republice, kde je použití zimních pneumatik povinné.

Kombinací specifických letních a zimních vlastností pneumatik, a to bez ztráty výkonu, je celoroční pneumatika Kinergy 4S2 opravdu velmi univerzální. Zároveň je velmi spolehlivá na mokrých, suchých a zasněžených vozovkách, což umožňuje její směrový dezén. Bloky dezénu ve tvaru písmene V zajišťují dostatečnou jízdní stabilitu i v zimním období. Tyto bloky jsou doplněny extra širokými dvoustupňovými hlavními odtokovými drážkami, které umožňují optimální odtok vody do stran i při silném dešti. Odtokový systém zabraňuje aquaplaningu a je také schopen odvádět z běhounu bláto efektivněji než dříve.

Tyto vlastnosti navíc podporuje směs dezénu, která je tvořena z kompozitu oxidu křemičitého s vysokou hustotou, což zajišťuje velmi dobrou přilnavost za mokra díky podílu přírodních olejů a pryskyřic.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!