Pneumatiky Hankook Ventus S1 evo 3 vyhrály test letních pneumatik časopisu Auto Express

22. září 2021, 9:59

Vysoce výkonná pneumatika Hankook Ventus S1 evo 3 se stala vítězem testu letních pneumatik pro rok 2021 nejprodávanějšího britského automobilového časopisu Auto Express. Letní pneumatika Hankook se umístila na prvním místě tabulky s výsledkem 100 % při brzdění na mokru, což je velmi důležité pro bezpečnost během letních silných dešťů a bouřek.

Ocenění Hankook Ventus

Nejnovější verze vysoce výkonné pneumatiky Ventus S1 evo 3 vyhrála v testu letních pneumatik 2021 časopisu Auto Express, britského nejprodávanějšího automobilového magazínu. Auto Express je od roku 1998 považován spotřebiteli hledajícími nezávislé poradenství o pneumatikách za největšího odborníka na výkon, bezpečnost a úsporu paliva. V testech, které byly zveřejněny ve speciálním vydání v září 2021, se pneumatika Hankook Ventus S1 evo 3 utkala s 10 letními pneumatikami jiných značek v populárním rozměru 225/45 R17.

Každá pneumatika byla hodnocena na základě klíčových parametrů výkonu, včetně přilnavosti na mokru, přilnavosti na suchu, hlučnosti, spotřeby paliva a ceny na testovacím polygonu v severním Německu. Všechny výsledky testů byly převedeny na procenta, která přesně odrážejí relativní výkonnost pneumatiky, která se potom pro získání finálního výsledky sečtou. Pneumatika Ventus S1 evo 3 se v testu umístila na prvním místě i v kategorii přilnavosti za mokra, což je oblast, kde řidiči s největší pravděpodobností překračují hranice přilnavosti pneumatiky.

Auto Express komentoval výsledek takto: „Zastavit o dva metry dříve než druhá nejlépe testovaná pneumatika, která do úplného zastavení na tachometru zbývalo ještě téměř 21 Km/h (13 mp/h) v okamžiku, kdy už Ventus zastavil, to už stojí za pozornost. Hankook vynikal nejen při jízdě na rovině, ale byl dobrý i na okruhu při řízení za mokra, kdy se spojil silný výkon přední nápravy s přilnavostí zadní nápravy. Dobrý vyrovnaný výkon, s přesným řízením umožňujícím bezpečný a rychlý průjezd zatáčkami. Dobře fungovala i v testu aquaplaningu při větším objemu vody na vozovce.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!