Continental otevře nové logistické centrum pneumatik pro střední a východní Evropu

18. října 2021, 15:49

Continental v současné době finišuje se stavbou nového víceregionálního distribuční centra pro pneumatiky nedaleko Bratislavy. Zahájení provozu je naplánováno na prosinec. Z nového distribučního centra budou pneumatikami zásobováni zákazníci z celkem 12 zemí střední a východní Evropy.

Continental logistické centrum v Bratislavě

Na ploše téměř 60.000 metrů čtverečních bude uloženo více než 500.000 pneumatik.

„Sloučením komplexity zásob z více trhů v novém distribučním centru můžeme našim zákazníkům v regionu garantovat ještě lepší dostupnost pneumatik i pokrytí trhu – a to prakticky znamená daleko širší možnosti jak pro objednávání pneumatik, tak pro jejich dodání,“ vysvětluje Dennis Bellmund, který je zodpovědný za řízení dodavatelského řetězce v divizi Pneumatiky pro náhradní potřebu EMEA.

Continental se rozhodl vybudovat nové distribuční centrum v Bernolákově poblíž Bratislavy díky výhodné poloze přímo u dálnice D1. Na 54 rampách pro nakládku a vykládku může být denně obslouženo více než 60 kamionů – a to znamená, že přeprava pneumatik k zákazníkům bude ještě rychlejší. Díky tomu může být ze skladu expedováno až 16.000 pneumatik z nabídky koncernu Continental denně. V roce 2023 se tento počet zvýší až na 30.000 pneumatik denně.

„Naším cílem je podpora našich obchodních partnerů a upevnění našeho postavení v regionu – chceme být i nadále spolehlivým partnerem a mít atraktivnější nabídku než dosud,“ říká Dennis Bellmund.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!