HPS-Cell společnosti Hankook vítězstvím IDEA 2021 získal v roce 2021 všechny tři nejvyšší ocenění za design

22. října 2021, 10:34

Výrobce pneumatik Hankook zvítězil v kategorii Automobilový průmysl a přeprava na udílení cen International Design Excellence Awards (IDEA) 2021. Platformový systém Hankook (HPS)-Cell letos také získal ocenění iF Design Award a Red Dot Design Award. HPS-Cell je modulární platforma, která byla představena v projektu společnosti Hankook Tire „Inovace v designu 2020“. Získáním těchto ocenění se Hankook stává vítězem všech tří světově renomovaných cen za design v jednom roce.

Hankook produkty

Výrobce prémiových pneumatik Hankook se dostal mezi finalisty v kategorii automobilového průmyslu a přepravy na prestižním předávání cen International Design Excellence Awards (IDEA) 2021 za svůj inovativní projekt „Hankook Platform System (HPS)-Cell“. HPS-Cell společnosti Hankook předtím na udílení cen Red Dot Design Award vyhrál v červenci ocenění Red Dot Design Award v kategorii Mobilita a doprava: koncept designu 2021 a v dubnu byl vyhlášen jako vítěz iF Design Award 2021 v kategorii profesionální koncept.

Oceněný projekt HPS-Cell je modulární platforma navržená prostřednictvím projektu Hankook´s Design Innovation, který je výzkumným projektem o chytrých městech a mobilitě budoucnosti. Tímto společným výzkumným projektem předkládá vizi budoucí mobility a řešení, která se snaží vypořádat se současnými výzvami.

Systém HPS-Cell byl představen v listopadu loňského roku jako výsledek projektu Design Innovation 2020. V rámci tématu „přetváření města“ projekt vizualizoval transformaci měst, která se zajímají o mobilitu, kterou pro budoucnost definoval spíše jako součást prostoru k životu než jen samostatné vozidlo. V budoucnosti se podle projektu bude zavádět rozšířená automatizační infrastruktura a špičkové nejnovější technologie jako jsou technologie šetrné k životnímu prostředí, autonomní řízení a umělá inteligence (AI).

HPS-Cell je modulární platforma, jejímž základem je pneumatika, stavební kámen mobility. Pneumatika HPS-Cell je pneumatikou bez vzduchu se strukturou jednotek článků. Využívá technologii senzorů, která nejenže identifikuje vzorky pneumatik a stav vozovky v reálném čase, ale také reaguje na rizika opotřebení a mění vzorky běhounu podle stavu vozovky pomocí variabilních kol a optimalizované infrastruktury. Používá se s „Hankook Innovative Performance (H.I.P.)“ představující přelomovou technologii společnosti.

„Jsme opravdu velmi poctěni tím, že jsme získali cenu IDEA za návrh našeho HPS-Cell. Letos jsme získáním všech tří prestižních cen znovu prokázali naše prvotřídní kompetence v oblasti designu,“ říká Jimmy Kwon, viceprezident Brand Lab společnosti Hankook Tire. „Do budoucna plánujeme aktivně zkoumat inovativní návrhy pomocí neustálého investování do výzkumu a vývoje a společných projektů, které povedou mobilitu budoucnosti.“

Udělování cen IDEA organizuje společnost Industrial Designers Society of America (IDSA) a patří mezi jedno ze tří nejprestižnějších mezinárodních předávání cen v oblasti designu spolu s Red Dot Design Award a iF Design Award. Nejlepší design se vybírá každý rok a hodnotí se zde různá kritéria včetně inovace designu, uživatelské zkušeností a přínosů pro společnost.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!