Goodyear EfficientGrip Performance 2 vítězem testu Automotoklubu ADAC

21. března 2022, 14:03

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 si odnesly vítězství z nejnovějšího testu 15palcových letních pneumatik německého automotoklubu ADAC, který při něm porovnával šestnáct různých pneumatik oblíbeného rozměru pro segment malých automobilů.

Goodyear EfficientGrip Performance 2

Německá motoristická asociace ADAC výsledky testu zveřejnila společně se svým rakouským a švýcarským protějškem ÖAMTC a TCS. Test hodnotil pneumatiky o rozměru 185/65R15 s rychlostním indexem H na základě měření celé řady různých kritérií včetně užitných vlastností při jízdě na mokré i suché vozovce, hlučnosti, spotřeby paliva a opotřebovávání.

V závěrečné zprávě ADAC doporučil pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 řidičům, kteří hodně jezdí, protože vykázaly nejvyšší počet najetých kilometrů ze všech šestnácti testovaných výrobků. Díky výsledkům i ve všech dalších kategoriích dosáhly Goodyear EfficientGrip Performance 2 na základě součtu všech testovacích kritérií nejlepšího celkového skóre.

Vysoký kilometrový proběh a dlouhá životnost jsou hlavním poznávacím znamením pneumatik Goodyear EfficientGrip Performance 2: nabízejí o přesvědčivých 50 % více ujetých kilometrů než předchozí generace a o 20 % více než v testu nejblíže umístěné konkurenční pneumatiky. Nejnovější test letních pneumatik ADAC jejich působivý kilometrový výkon pneumatik opět potvrdil; přisoudil jim za životnost hodnocení „velmi dobré“ a dobré známky jim přiřkl také v dalších testovaných kritériích. Již při intenzivním testu v roce 2021 ADAC pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 vyhlásil za premianta co do počtu ujetých kilometrů, když v tomto kritériu vykázaly více než dvojnásobnou hodnotu než pneumatiky některých konkurenčních značek.

Test ADAC 2022 byl zaměřen na pneumatiky o rozměru 185/65R15, které jsou běžnou výbavou mnoha malých vozů, jako je například Audi A1, Citroën C3, Fiat Panda, Renault Clio a Zoe nebo Volkswagen Polo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!