Auto Motor und Sport hodnotí Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 jako „vynikající“

31. března 2022, 10:01

Německý časopis Auto Motor und Sport ve svém nejnovějším testu letních pneumatik vyhodnotil nové pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 jako „vynikající“ a vysoce ocenil jejich všestranné užitné vlastnosti a úroveň bezpečnosti.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Eagle F1 Asymmetric 6 byly podrobeny testu v rozměru 245/45R19 na zkušebním voze Audi A6. Spolu s devíti konkurenčními pneumatikami byly hodnoceny podle několika kritérií, mimo jiné ovladatelnosti a brzdných vlastností na suchém i mokrém povrchu, odolnosti vůči aquaplaningu, valivého odporu a vnější hlučnosti.

S průměrným skóre 9,0/10 přitom jako jediné získaly hodnocení „überragend“ („vynikající“).

Testovací řidiči časopisu Auto Motor und Sport oceňovali u pneumatik Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 „velmi krátkou brzdnou dráhu, vynikající přilnavost, vysokou stabilitu v zatáčkách a sportovní, ale nenamáhavou ovladatelnost na suchém povrchu“. Současně také soudili, že jsou „obecně bezpečné, dynamické a velmi dobře ovladatelné na mokrém povrchu“.

Ve srovnání s předchozí generací jsou pneumatiky Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 doplněny o další nové technologie, které zlepšují jejich výkonnost za sucha, brzdné vlastnosti a ovladatelnost na mokrém povrchu. Jsou také vhodnější pro elektromobily, aby do písmene naplnily obsah sloganu „Připraveny na vše“.

Pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 6 byly na začátku roku 2022 uvedeny na trh v 28 rozměrech. Další provedení budou přicházet do prodeje postupně během roku. Do roku 2023 budou k dispozici v nejméně 65 rozměrech od 17 do 22 palců.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!