Pneumatiky Goodyear pro vozy SUV se umístily na nejvyšší příčce testu předního německého motoristického časopisu

20. dubna 2022, 11:14

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip 2 SUV byly vyhlášeny společným vítězem nejnovějšího testu letních pneumatik německého motoristického časopisu Auto Bild allrad (číslo 4/2022). Přesvědčily v něm díky svým užitným vlastnostem na různém povrchu vozovky a v různých jízdních podmínkách.

Německý časopis ve svém nejnovějším testu letních pneumatik pro modely SUV otestoval na voze Volkswagen Tiguan deset různých pneumatik rozměru 235/55R18. Pneumatiky Goodyear EfficientGrip 2 SUV byly po testu vyhlášeny za jednoho z jeho vítězů. Po loňském vítězství se tak na prvním místě tohoto testu umístily již podruhé za sebou. Jsou také jedinými z pouze dvou testovaných pneumatik, kterým časopis Auto Bild udělil hodnocení “Vorbildlich” (vzorné) a společné první místo.

Testovací řidiči u pneumatik Goodyear EfficientGrip 2 SUV zapsali „velmi dobré jízdní vlastností na všech typech povrchu, harmonické ovládání na mokru i suchu, krátkou brzdnou dráhu na mokrém povrchu i za sucha, vysoký jízdního komfort a nízký valivý odpor”. Jejich komentáře potvrzují šíři kvalit pneumatik Goodyear EfficientGrip 2 SUV, které získaly vysoké hodnocení ve všech 15 testovaných kritériích.

Testovací tým časopisu Auto Bild allrad zkoumal užitné vlastnosti jednotlivých pneumatik na trávě, štěrku, písku, blátě i kamenitém povrchu, jejich odolnost vůči aquaplaningu, ovladatelnost a brzdné vlastnosti na mokré i suché jízdní dráze, jízdní komfort a hodnotu valivého odporu. Tak široká škála kritérií odpovídá vysokým nárokům řidičů terénních SUV, kteří se při jízdě v praxi setkávají s různými podmínkami a typy povrchu a od svých pneumatik očekávají, že si se všemi spolehlivě a důvěryhodně poradí.

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip 2 SUV zvítězily již v loňském testu letních pneumatik časopisu Auto Bild allrad, při němž se v rozměru 215/60R17 na voze Jeep Renegade utkaly s devíti konkurenčními výrobky.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!