AllSeasonContact je na prvním místě v testu celoročních pneumatik magazínu Gute Fahrt

5. září 2022, 16:15

Kromě AllSeasonContact se pouze jedna další pneumatika ukázala jako skutečně všestranná a získala nejvyšší hodnocení „Velmi dobrá“. Známka „dobrá“ byla udělena dvakrát. Žádná z ostatních konkurenčních pneumatik nedosáhla více než „uspokojivého“ hodnocení. AllSeasonContact tak opět potvrzuje loňská vítězství v různých celoročních testech pneumatik pro 205/55 R 16 H/V (AutoZeitung 19/21) a 225/50 R 17 V/W (AutoBild 40/21).

„Jistá přilnavost na vozovce a dynamická ovladatelnost na mokru i na suchém povrchu, pohodlná, tichá, s dobrým valivým odporem a dobrým všestranným dezénem v kontaktu se sněhem,“ „celkově tato pneumatika Continental jasně zůstává top favorit mezi AllSeasons, což mu vyneslo jasné doporučení GF,“ tak zní verdikt testovacích expertů redakčního týmu Gute Fahrt ohledně AllSeasonContact v aktuálním (22. 9.) a předchozích (22. 8.) vydání časopisu. Ve velikosti 235/55 R 18 bylo testováno sedm celosezónních produktů. Testovaným vozidlem byl VW Tiguan.

S ohledem na letní výkon byla testována kritéria ovladatelnost (sucho, mokro), brzdění ABS (sucho, mokro), aquaplaning (podélný a příčný), valivý odpor, komfort a hluk odvalování. Silniční testy proběhly v severní Itálii. Aby redakce prozkoumala ovladatelnost, trakci a brzdění ABS (vše na sněhu), odcestovala do zimního Švédska. V letních hodnoceních byl Continental jediným výrobcem, který získal známku „Velmi dobrý“. Stejnou známkou byla oceněna i v celkovém hodnocení.

AllSeasonContact představuje milník v historii moderních celoročních pneumatik. Až do uvedení na trh byly dostupné technologie celoročních pneumatik orientované buď na léto, nebo na zimu. Pro AllSeasonContact přijal Continental nový přístup. Díky inovativní kombinaci dezénu běhounu, směsi, obrysu pneumatiky a konstrukce poskytuje pneumatika vynikající řešení předchozích nedostatků v zimě a na mokré vozovce, které se týkají pneumatik pro celoroční použití.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!