Zimní pneumatiky Continental na prvním místě v testu ADAC, ÖAMTC a TCS 2022

3. října 2022, 16:02

Pneumatika Continental WinterContact TS 870 se umístila na prvním místě ve všech testovaných rozměrech v testech zimních pneumatik, které zveřejnily hlavní autokluby v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Švýcarský Touring Club (TCS) jí udělil hodnocení „velmi doporučená“ v obou rozměrech, německý ADAC a Rakouský automobilový, motocyklový a turistický klub (ÖAMTC) jí udělily hodnocení 2.1 (215/60 R16) a 2.2 (185/65 R15).

TCS si pochvalovala zejména vyváženost. Pneumatika WinterContact TS 870 byla přesvědčivá na suché i mokré vozovce, ale ukázala své přednosti i na sněhu a ledu – s dobrou energetickou účinností a nízkým opotřebením. ADAC a ÖAMTC dospěly ke srovnatelným výsledkům a zdůraznily bezpečnost v zimních podmínkách a vyváženost na všech površích.

Letos kluby testovaly celkem 33 modelů pneumatik o rozměrech 185/65 R15, což je oblíbený rozměr pro malé vozy, a 215/60 R16 pro kompaktní třídu (SUV). Pneumatika WinterContact TS 870 se již v letošní sezóně umístila na prvním místě v testu britského odborného časopisu Auto Express.

Odborníci společnosti Continental od základu přepracovali pneumatiku WinterContact TS 870. Za tímto účelem byl vyvinut nový dezén, nová konstrukce a směs. V porovnání se svým předchůdcem nabízí WinterContact TS 870 o tři procenta kratší brzdnou dráhu na ledu a o pět procent lepší ovladatelnost na sněhu. Zároveň se o deset procent zvýšil kilometrový výkon a zlepšila se přilnavost na sněhu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!