Goodyear Vector 4seasons GEN-3 vítězem testu celoročních pneumatik časopisu Auto Bild

14. října 2022, 9:49

Přední německý motoristický časopis Auto Bild udělil pneumatikám Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 první místo v rozsáhlém testu celkem patnácti různých celoročních pneumatik pro menší osobní vozy. Vítězem se staly nejen díky svým užitným vlastnostem, ale také díky své hospodárnosti a ekologickým parametrům.

Test, který Auto Bild zařadil do svého vydání z 29. září (číslo 39-2022), byl zaměřen na pneumatiky o rozměru 195/55 R16. Testování probíhalo na voze Volkswagen Polo. Pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 byly vyhlášeny za absolutního vítěze testu a jako jen jedny ze dvou testovaných pneumatik získaly od testovacích řidičů časopisu Auto Bild hodnocení „vzorné“. Již tři roky za sebou se tak Goodyear s pneumatikami Vector 4Seasons Gen-3 umísťuje na prvním místě.

Vysoce kladné skóre získaly Vector 4Seasons Gen-3 za své jízdní vlastnosti na suchu; v tomto kritériu získaly nejvyšší hodnocení jen spolu s pneumatikami Dunlop Sport All Season. Jinak se jako jejich silné stránky projevily zejména trakce, brzdné vlastnosti a ovladatelnost, a to na mokré, suché i zasněžené vozovce.

V závěru testu Auto Bild konstatoval, že za mokra nabízejí pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 řidičům „přesvědčivé užitné vlastnosti“ za jakýchkoli podmínek.

Titul „Zelená pneumatika 2022“ pro Goodyear Vector 4Seasons Gen-3

Pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 se neumístily nejvýše jen v testu užitných vlastností, podle testovacích řidičů časopisu Auto Bild nabízejí řidičům také vynikající kilometrový výkon, nízkou míru opotřebení, malou hmotnost a tišší provoz než ostatní testované pneumatiky.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 vynikala jak při hodnocení pneumatik, které prokazují dobré užitné vlastnosti za nejrůznějších provozních podmínek, tak byly také nejúspornější. Podle Auto Bildu tak Goodyear jasně prokazuje, že „špičkové jízdní vlastnosti a snaha o ochranu životního prostředí se vzájemně nijak nevylučují“.

Laurent Colantonio, regionální technologický ředitel společnosti Goodyear v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika, řekl: „Těší nás, že jsme v testu pneumatik časopisu Auto Bild získali tak komplexní vítězství. Při návrhu pneumatik Vector 4Seasons Gen-3, které se vyrábějí v Evropě, jsme chtěli, aby byly skvělé v široké škále různých provozních podmínek a zároveň byly trvale udržitelné z ekologického hlediska a také pohodlné pro řidiče. Jsme rádi, že při testech v reálním provozu se v konfrontaci s jinými pneumatikami umístily na prvním místě již potřetí za sebou a získaly také historicky první Zelenou cenu časopisu Auto Bild.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!