Na trh přichází nová high-tech pneumatika Continental PremiumContact 7

15. května 2023, 15:29

Po několika letech vývoje přichází společnost Continental se sedmou generací své úspěšné prémiové pneumatiky. U nové letní pneumatiky PremiumContact 7 se vývojáři zaměřili zejména na nejdůležitější požadavek zákazníků, kterým je maximální bezpečnost.

Continental PremiumContact 7

Společnost Continental vylepšila pneumatiky pro osobní automobily ve všech oblastech důležitých pro bezpečnost. Předchůdce pneumatiky PremiumContact 6 dosáhl během své existence 34 vítězství v testech renomovaných mezinárodních odborných časopisů.

Tři specifické technologie umožnily pneumatikám PremiumContact 7 dosáhnout významného pokroku v oblasti bezpečnosti: design přizpůsobený dané velikosti, inovativní směs běhounu RedChili a adaptivní dezén běhounu.

Individuální design pro každý koncept vozidla

Stejně jako SportContact 7 se také PremiumContact 7 umí přizpůsobit široké škále vozidel – podle hmotnosti, velikosti a systému pohonu. Protože těžká vozidla vyžadují jiné formáty pneumatik než lehké osobní vozy, byly specifikace pneumatik PremiumContact 7 přizpůsobeny jednotlivým třídám vozidel.

„Co se týče designu na míru, máme se SportContactem 7 natolik dobré zkušenosti, že tuto technologii znovu zavádíme i pro PremiumContact 7,“ říká Denise Sperl, vedoucí oddělení vývoje pneumatik společnosti Continental.

Vzhledem k rozvoji elektromobilů s obzvláště dlouhým dojezdem a vysokým výkonem stává se v tomto segmentu stále důležitějším faktor bezpečnosti. Kromě zlepšení valivého odporu a zvýšení kilometrového výkonu poskytuje pneumatika PremiumContact 7 díky přizpůsobené konstrukci vysokou přilnavost a nízkou brzdnou dráhu pro vozidla všech typů pohonu.

Continental PremiumContact 7

RedChili – optimální přilnavost i při nízkých teplotách

Další novinkou pneumatiky PremiumContact 7 je inovativní směs RedChili: směs pneumatiky se obvykle skládá z přírodního kaučuku a syntetických složek. Vzhledem k tomu, že každý prvek vyžaduje pro dosažení optimálního výkonu určitou teplotu, lze přilnavost pneumatiky ovlivnit též cíleným výběrem a složením materiálů.

S novou směsí pro pneumatiku PremiumContact 7 se společnosti Continental podařilo dosáhnout optimálního výkonu v co nejširším teplotním rozsahu. Díky tomu může pneumatika vyvinout vysokou přilnavost i při nízkých teplotách a v každodenním provozu – bez fáze předehřívání. Zákazníci toho využívají zejména v přechodných jarních a podzimních měsících.

Adaptivní vzorek běhounu pro větší stabilitu a pohodlí

Adaptivní dezén pneumatiky PremiumContact 7 zajišťuje ještě citelnější stabilitu a jízdní komfort na mokré i suché vozovce: široké boční otvory ve vnějších oblastech dezénu běhounu zajišťují optimální odvod vody při jízdě v přímém směru, protože kontaktní plocha s vozovkou končí přesně v místě s nejširším otvorem. Při průjezdu zatáčkou se tato styčná plocha posune směrem ven a boční otvory se opět uzavřou, čímž se zvětší kontaktní plocha pneumatiky s vozovkou a zlepší se přilnavost k vozovce.

„Tímto způsobem jsme vyřešili kompromis mezi optimálním odvodem vody a dokonalou manipulací v suchu. Výsledkem je vynikající jízdní stabilita na mokrém povrchu, při brzdění, zatáčení a při akceleraci,“ uzavírá Denise Sperl.

Nové technologie byly testovány virtuálně v simulacích běhounů a pneumatik, v laboratoři a samozřejmě na zkušebních tratích v jižní Francii, Německu, České republice a v USA.

Samotný kilometrový výkon pneumatiky PremiumContact 7 absolvoval testování v řádech tisíců kilometrů a byl trvale optimalizován. Vývojářům se podařilo zvýšit tuto hodnotu o deset procent oproti předchozímu modelu. Ovladatelnost na mokru byla zlepšena o 5 procent, brzdění na mokru až o 7 procent a aquaplaning se snížil o 2 procenta. Pneumatika PremiumContact 7 nyní dosahuje na štítku EU hodnocení „A“ ve třídě přilnavosti za mokra. Ovladatelnost a brzdění na suchu se zlepšily o tři procentní body.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!