Kalendář Pirelli slaví 50. vydání. Fotil ho Prince Gyasi

18. září 2023, 13:11

Fotograf samouk, který začal svou kariéru fotografováním na chytrý telefon, a který je nyní vyhledávaným vizuálním umělcem, se ujal focení kalendáře Pirelli pro rok 2024. Jubilejní vydání představuje eklektickou sestavu hvězd vybraných pro jejich osobní vliv a spojení s jeho autorem, Princem Gyasim.

„Společnost Pirelli vždy věnovala pozornost jazyku fotografie a jeho vývoji. V záběrech mladého umělce Prince Gyasiho vidíme nový jazyk, který přenáší pozitivní energii a silná poselství, která promlouvají i k novým generacím. Jeho práce odhaluje originální estetiku, je to cesta do barev ve světě jedinečných vlastností,“ komentuje spolupráci Zdeněk Vacl, marketingový ředitel Pirelli pro Českou republiku.

Pozoruhodná sestava královských hodnostářů a modelek

Jeho Veličenstvo Otumfuo Osei Tutu II, král západoafrické historické říše Asante a světově známá modelka Naomi Campbell. To jsou asi nejvíce ikonické tváře, které se objeví v kultovním kalendáři pro nadcházející rok.

Společně s nimi to budou i známí autoři. Margot Lee Shetterlyová, autorka knihy Hidden Figures: The American Dream and the Untold Story of the Black Women Who Helped Win the Space Race, spisovatelka Amanda Gormanová, která na inauguraci prezidenta USA Joea Bidena v roce 2021 přednesla svou báseň The Hill We Climb či britský spisovatel, režisér, zpěvák a hudební producent Jeymes Samuel.

Z filmových pláten známé legendy jako britský herec a DJ Idris Elba, hvězda několika filmů včetně Thora; herečka Angela Bassett, držitelka Zlatého glóbu za ztvárnění Tiny Turner ve filmu What’s Love Got to Do with It a film Black Panther: Wakanda Forever a nigerijská zpěvačka, skladatelka a herečka Tiwa Savage, známá jako královna afrobeatu.

Většina tváří kalendáře se sešla na třídenním londýnském focení, které doprovázely živé sety DJs Juls, JAE5, Tiffany Calver a Mercedes Benson. Kromě vlasů od Poleona se všem dostalo odborné péče stylistky celebrit Olaoluwy Ebiti a londýnské vizážistky Maty Marielle a jejich týmů.

Silné spojení s rodnou zemí

Gyasi, který se proslavil pořizováním pozoruhodných fotografických děl ze života ve svém rodném městě Accra v Ghaně, navázal fotografováním ve své rodné zemi. Podle Gyasiho to byla příležitost reprezentovat Ghanu a dát lidem možnost poznat její kulturu a ocenit její přírodní zdroje, jako je kakao a zlato. Právě zde focení poctilo Jeho Veličenstvo Otumfuo Osei Tutu II. spolu se svou královskou delegací. Na focení v Ghaně se také fotili současná umělkyně narozená v Ghaně Amoako Boafo, americká zpěvačka Teyana Taylor, která působí také jako herečka, tanečnice, modelka a choreografka a spolupracovala s Kanyem Westem, a bývalý profesionální fotbalista Marcel Desailly, který se narodil v Ghaně a vyrůstal ve Francii a během své slavné kariéry, v níž mimo jiné vyhrál s Francií mistrovství světa v roce 1998, hrál i za AC Milán a Chelsea.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!