Goodyear uvádí na trh zimní pneumatiky UltraGrip Performance 3

25. září 2023, 11:27

Společnost Goodyear uvádí na trh novou generaci zimních pneumatik UltraGrip – UltraGrip Performance 3. 

Goodyear UltraGrip Performance 3

Nové pneumatiky UltraGrip Performance 3 představují zjednodušení sortimentu zimních pneumatik značky, protože vstupují na trh jako nástupce dvou různých modelů – pneumatik UltraGrip 9+ a UltraGrip Performance+. Do letošního září budou v prodeji již v ucelené řadě 94 provedení v rozměrech od 14 do 21 palců, které pokryjí požadavky ještě širší škály osobních automobilů, a to jak vozidel se spalovacími motory, tak I elektrických a hybridních vozů.

Technologie pro dobrý výkon pneumatik

Díky řadě inovativních prvků Goodyear dál nastavuje laťku, pokud jde o užitné vlastnosti pneumatik. Nedávný test nezávislé německé zkušební instituce TÜV Süd potvrdil, že ze srovnání se čtyřmi prémiovými pneumatikami konkurenčních značek vycházejí pneumatiky UltraGrip Performance 3 nejlépe v kategoriích ovladatelnosti na sněhu a brzdných vlastnosti na mokré i suché vozovce.

Technologie Snow Protect přináší vyšší hustotu příčných drážek, a tedy i záběrových hran s cílem co nejlepší trakce a přilnavosti. „Drápy na sníh“ − delší dezénové drážky na hraně ramene pneumatik – zase zlepšují jejich užitné vlastnosti při jízdě v měkkém a hlubokém sněhu.

Technologie Wet Braking+ optimalizuje jízdní stopu oválného tvaru a zajišťuje lepší rozptyl vody. Voda je díky ní vytlačována spíše do stran než v přímém směru jízdy, což snižuje riziko aquaplaningu a přispívá k vynikajícím užitným vlastnostem při jízdě za mokra.

Inovativní 3D příčné drážky v ramenní části pneumatik zvyšují jejich tuhost a zlepšují užitné vlastnosti nových pneumatik na suché vozovce.

Goodyear UltraGrip Performance 3

Zimní pneumatiky UltraGrip Performance 3 jsou připraveny i pro využití na elektrických vozidlech. Jejich valivý odpor je v celé řadě nižší až o 3 % a hmotnost až o 10 %. Aerodynamičtější tvar bočnic navíc omezuje turbulence a zlepšuje proudění vzduchu.

Nový dezén potlačující hlučnost snižuje při použití pneumatik celé řady hluk v interiéru až o 36 % (až o 2 dBA). Při dalším rozšiřování řady Goodyear přidá i technologii SoundComfort, která sníží hlučnost dokonce až o 50 % (až o 4 dBA).

Extrémní točivý moment elektromobilů pneumatiky UltraGrip Performance 3 zvládají díky inovativní směsi běhounu odolné vůči opotřebení. 3D příčné drážky pneumatikám dodávají větší stabilitu, aby mohly odolávat větším silám, které na ně působí.

Pneumatiky UltraGrip Performance 3 jsou vhodné pro nejnovější a nejoblíbenější vozidla na trhu, jako jsou modely Alfa Romeo Giulia, Audi A6/S6, BMW i4 M50, BMW řady 4 Gran Coupé, Cupra Formentor, Tesla Model S Plaid nebo Smart #1, Toyota Aygo X nebo Volvo C40/XC40.

Sonia Leneveu, ředitelka marketingu osobních pneumatik Goodyear v Evropě, uvedla: „Jsme velmi rádi, že můžeme našim obchodním partnerům představit vynikající pneumatiky UltraGrip Performance 3, které představují vynikající produkt pro všechny jejich zákazníky a zjednodušují jim portfolio nabízených produktů.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!