Pneumatiky Goodyear zazářily v testu zimních pneumatik ADAC

17. října 2023, 13:10

Pneumatiky koncernových značek Goodyear obsadily 1., 2. a 3. místo v nejnovějším testu zimních pneumatik ADAC, jednom z největších evropských testů osobních pneumatik. Největší evropský automotoklub ve svém nejnovějším testu srovnával 32 různých zimních pneumatik, po šestnácti v obou nejoblíbenějších rozměrech – 205/60R161 a 225/45R172.

Nejnovější test ADAC prokázal nejen vynikající vyvážené užitné vlastnosti, ale také vysokou účinnost zimních pneumatik Goodyear, UltraGrip 9+ a UltraGrip Performance+.

Pneumatiky UltraGrip Performance+ si v testu 17palcových pneumatik vedly velmi dobře a obsadily v něm celkové druhé místo. Odborníci časopisu hodnotili jejich silné stránky takto: „Bezpečné jízdní vlastnosti na suché vozovce, přitom stále ještě také dobré vlastnosti na mokré vozovce, velmi vysoký předpokládaný kilometrový nájezd, pomalé opotřebovávání, dobrá účinnost“.

Pneumatiky Goodyear UltraGrip 9+ v testu skončily na celkově třetím místě ve srovnání 16palcových pneumatik. Odborníci časopisu je zařadili na první místo v hodnocení účinnosti a takto pochvalně se vyjadřovali o jejich přednostech: „Bezpečné jízdní vlastnosti na suché vozovce, dobré vlastnosti na mokré vozovce, vysoký předpokládaný kilometrový nájezd, nevyšší účinnost v celém testu.“ 3

Obě zimní pneumatiky nabízejí technologie Goodyear Mileage Plus a Winter Grip, které jsou zárukou vyššího kilometrového nájezdu a rovněž vynikající přilnavosti na zasněžených a zledovatělých vozovkách.

Dunlop Winter Sport 5 vítězem testu

Další úspěch v testy zaznamenaly pneumatika Dunlop Winter Sport 5, které se umístily na 1. místě v testu 16palcových pneumatik a na 4. místě v žebříčku 17palcových pneumatik.

Testovací řidiči automotoklubu ADAC si vlastnosti pneumatik nemohli vynachválit: „Vyvážené pneumatiky, s maximálně přesnou a bezpečnou ovladatelností na suché vozovce, bezpečnými jízdními vlastnostmi na mokré vozovce, vysokým předpokládaným kilometrovým nájezdem, nízkou hmotností a nízkou spotřebou paliva.“ Vyslovili se i k jejich největším přednostem: „Přesné a bezpečné jízdní vlastnosti v náročných situacích na suché vozovce, vzorná úroveň bezpečnosti na zimních silnicích, velmi vysoký předpokládaný kilometrový nájezd, nízká hmotnost a nejnižší spotřeba paliva.“

Řada inovativních prvků pneumatik Dunlop, jako je vyšší počet bloků běhounu, které vytvářejí dodatečné záběrové hrany a zajišťují tak vynikající trakci a výkon na sněhu, jim propůjčuje špičkové vlastnosti v tomto segmentu trhu.

Pneumatiky Fulda a Sava podávají přesvědčivý výkon

Pneumatiky koncernových značek Goodyear dokázaly přesvědčit odborníky ADAC i v oblasti cenově výhodných a levnějších pneumatik: výrobky značek Fulda a Sava označili za „uspokojivé“. V testu 17palcových pneumatik se pneumatiky Sava Eskimo HP2 umístily na 11. místě a odnesly si toto příznivé hodnocení: „Bezpečné jízdní vlastnosti na zimních silnicích, vysoký předpokládaný kilometrový nájezd, nízký otěr, velmi nízká hmotnost, nejnižší spotřeba paliva v testu.“

Pneumatiky Fulda Kristall Control HP2 se zase umístily na společném 11. místě v testu 16palcových pneumatik a byly pozitivně hodnoceny za své přednosti: „Maximálně přesné a bezpečné vlastnosti na suchých silnicích, nejvyšší předpokládaný kilometrový nájezd, nízký otěr, nadprůměrně nízká hmotnost, nízká spotřeba paliva.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!