Letní pneumatiky Continental PremiumContact 7 zaujaly v evropských testech

16. května 2024, 11:38

Bezpečné brzdění za všech podmínek a jízdní komfort zajistily vítězství letním pneumatikám Continental PremiumContact 7 a SportContact 7 v několika nezávislých testech letních pneumatik pro sezonu 2024. Stejně dobře si vedly v testech vyhlášených evropských autoklubů.

Continental PremiumContact 7

Pneumatiky PremiumContact 7 předvedly suverénní výkon za všech podmínek a prvenství získaly ve všech významných testech letních pneumatik pro sezonu 2024. Autokluby ADAC (Německo), OEAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko) označily pneumatiku Continental PremiumContact 7 jako „vysoce doporučenou“. Renomovaní odborníci ocenili především nejkratší brzdnou dráhu, navíc za jakýchkoliv podmínek, na suché stejně jako na mokré vozovce. Pneumatika také vyniká vysokým kilometrovým výkonem a komfortem jízdy. Odborníci nezapomněli ani na udržitelnost a vyváženost pneumatiky.

Z testovaných pneumatik dosáhla nejlepšího výsledku z hlediska nejkratší brzdné dráhy za mokra i za sucha a stala se také nejvíce doporučovanou díky nejlepší přilnavosti. Stabilní chování této pneumatiky a rovněž její dobrý výkon za všech povětrnostních podmínek podtrhují testy německého časopisu Auto Motor und sport a Auto Bild Reisemobil, ve kterých znovu kralovaly pneumatiky Continental PremiumContact 7.

Jako nejbezpečnější pneumatiku ze všech testovaných ji ocenil i německý autoklub ACE spolu s GTÜ a ARBÖ. U Continental PremiumContact 7 zvláště vyzdvihl vyvážený handling na mokré vozovce.

Celkově zvítězily pneumatiky Continental PremiumContact 7 v testech dvanácti předních automobilových magazínů a evropských autoklubů. Dvakrát obsadily také druhé místo, což je jejich „nejhorší“ umístění v testech, ve kterých se objevily.

Stejně dobře si v testech vede i sportovní pneumatika nové generace Continental SportContact 7. Německý časopis Auto Bild Sportscars ji označil za „ukázkovou“. Důvodů seznal hned několik, charakterizoval ji jako téměř bez slabin – s přesným ovládáním, vyváženými vlastnostmi a krátkou brzdnou dráhou.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!