Podzimní automobilové přehlídky jsou přede dveřmi

1. listopadu 2018, 11:34

V sídle Autoklubu České republiky v Praze se tento týden uskutečnila tisková konference při příležitosti konání výstav Racing Expo a Glasurit Classic Expo. Kromě organizátorského týmu se jí zúčastnil i jednatel titulárního partnera, společnosti Toplac, Jiří Švec.

V sídle Autoklubu ČR v Praze se uskutečnila tiskovka při příležitosti konání výstav Racing Expo a Glasurit Classic ExpoHosty byli naši přední motorističtí sportovci, mistr Evropy v závodech do vrchu Lukáš Vojáček, druhý v kontinentálním šampionátu tahačů Adam Lacko a někdejší vynikající motocyklový závodník Lukáš Pešek.

Obě akce proběhnou od pátku 9. do neděle 11. listopadu 2018 v areálu PVA Expo v Praze-Letňanech.

Druhý ročník přehlídky Racing Expo je znovu zaměřen na oblast závodní techniky na dvou i čtyřech kolech. Z více než stovky exponátů je třeba připomenout kupříkladu výkonné supersporty Ferrari 488 GT3 a F430 GT2, Audi R8 LMS, Lamborghini Gallardo i Huracán, BMW M6 GT3 a v premiéře vystavený McLaren 650S. Značný zájem určitě vzbudí vrchařské „placky“ Osella FA30/Zytek, Norma M30 LMP či Ligier JS53 Evo3.

Formulovou scénu reprezentují monoposty formule 4 a Renault, unikátní „studentský“ vůz s pohonem na elektřinu či legendární Avia, se kterou se v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století proslavil jezdec a konstruktér Václav Lím.

Tradiční doménou našich borců jsou již dlouhá léta souboje nákladních vozidel. A to ať již jde o okruhové tahače, nebo trucky pro dálkové soutěže. První disciplína bude zastoupena speciály roudnické stáje Buggyra, druhá tatrovkou úspěšného účastníka maratonu Africa Eco Race Tomáše Tomečka.

Druhý ročník přehlídky Racing Expo je znovu zaměřen na oblast závodní techniky na dvou i čtyřech kolechMotorkáři si budou moci zblízka prohlédnout Ducati Karla Abraháma, který stabilně nastupuje v nejprestižnější kategorii silničního šampionátu MotoGP, stroje z Tourist Trophy na ostrově Man nebo z vytrvalostních klání.

Mezi historickými vozidly, jimž je vyhrazeno Glasurit Classic Expo, dominuje rozsáhlá kolekce automobilů Porsche, shromážděná při příležitosti 70. výročí značky. Opravdovou lahůdku pak představují Rolls Royce Silver Wraith z roku 1948, který pamatuje korunovaci britské panovnice Alžběty II., závodní Tatra T605 Monopost nebo Porsche 911 4×4 z jezdecké školy Johna Hauglanda. Přítomny budou ovšem i veterány a youngtimery s logy Škody, Mercedesu, Jaguaru, Bugatti, Mini, Volkswagenu, Fiatu. Doplní je prezentace, mapující textem a obrazem století automobilismu v našich zemích.

Návštěvníci se ale nebudou jen pasivně dívat. Mohou se také aktivně zapojit. K dispozici jim budou dráha s RC modely, profesionální závodnický simulátor, vyzkouší si jízdu motokáře. Po celou dobu se budou konat besedy a autogramiády se špičkovými osobnostmi tuzemského motorsportu – Tomášem Engem, Josefem Králem, Adamem Lackem, Lukášem Peškem, Jaroslavem Hoškem, Robertem Šenkýřem, Petrem Fulínem, Václavem Fejfarem a mnoha dalšími. K příjemnému posezení pozve stylová kavárna v podobě Citroënu HY z roku 1974, a to za příjemného doprovodu hudby 30. let.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!