Konference T.A.D Praha se nesla v uvolněném a přátelském duchu

25. listopadu 2019, 17:04

Dne 19.11.2019 proběhla v příjemném prostředí Sporthotelu Kácov konference firmy T.A.D. Praha, kde se probírala aktuální situace okolo vstřikovacích systémů nafty a benzínu a také možnosti těchto technologií do budoucna. Hlavním bodem setkání však byla oslava dvacetiletého výročí společnosti T.A.D. Praha. V naší reportáži přinášíme krátký souhrn toho nejzajímavějšího, co konference přinesla.

Konference 20 let T.A.D. Praha

Na úvod konference přivítal všechny zúčastněné Ing. Petr Tesař, majitel firmy T.A.D. Praha. Ve svém proslovu nastínil průběh konference, ale hlavně poděkoval dodavatelům a partnerům firmy za dlouholetou spolupráci. Nejvýznamnější hosté poté obdrželi malou pozornost.

20 let T.A.D. Praha

Jako první ze zahraničních hostů vystoupil pan Tony Walters, zástupce firmy Hartridge. Jeho přednáška se nesla v duchu hesla „Diesel ještě není mrtvý!“. Nejspíše to bude pravda, když podle nedávno zveřejněných statistik opět pomalu stoupá prodej naftových ojetin a podle pana Walterse mají firmy zabývající se dieselovou technologií zajištěny zakázky z OEM do roku 2024. Pro aftermarket to tím pádem znamená zajištěnou práci minimálně do roku 2035.

Že je čas na změnu si firma Hartridge uvědomila v roce 2017, a proto od té doby přichází z dalšími novinkami a vylepšeními svých zařízení. Pan Walters přítomným odprezentoval nejenom novinky týkající se testování dieselových vstřikovačů, ale také benzínových vstřikovačů a DPF. Právě v čištění filtrů pevných částic a testování stále rozšířenějších benzínových vstřikovačů vidí pan Walters budoucnost.

Po krátké přestávce se slova ujal pan Piergiorgio Rossi ze společnosti Stanadyne, specialisty na palivová čerpadla. Zástupce této americké firmy představil aktuální sortiment a novinky. Hlavní novinkou, která přinesla výrazné rozšíření nabídky, je loňská akvizice firmy Pure Power Technologies, vývojáře a výrobce dieselových vstřikovacích systémů a turbodmychadel. Díky tomuto spojení firma Stanadyne výrazně posílila své postavení na globálním trhu v segmentech OEM, OES a aftermarketu.

Odpolední program zahájil pan Tesař, který se věnoval novinkám z oboru. Mimo jiné zmínil možnost zapojit se do projektu Diesel Repair Service Partner, který zastřešuje firma Continental, respektive její odnož VDO. Zapojením do tohoto projektu získají firmy autorizaci pro opravy moderních dieslových motorů splňujících emisní normu EURO 5. Na závěr odborné části proběhla mezi přednášejícími a posluchači debata na různá témata, týkající se tohoto specifického oboru.

Po ukončení odborné části se již naplno rozběhla asi nejdůležitější část programu, oslava dvacátého výročí firmy T.A.D. Praha. Po gratulacích a sfouknutí dortu se hrál bowling, jedlo, pilo, tancovalo a debatovalo až do pozdních nočních hodin. Prostě oslava významného jubilea, jak se patří. Za MotoFocus ještě jednou děkují za pozvání a strávení příjemných chvil Martin Kolář a René Szotek.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!