Analýza vývoje cen vozidel 4/2018

21. března 2019, 12:12

Mladé ojetiny budou zdražovat. Kvůli poklesu cen ročních až tříletých vozidel z operativních leasingů se řada leasingových společností rozhodla omezit množství krátkodobých programů a zároveň se snaží o větší diverzifikaci skladby flotil tak, aby na trh následně nabízela širší barevnou škálu ojetých vozidel, větší spektrum různých modelů, jejich provedení a větší rozmanitost doplňkové výbavy.

Analýza vývoje cen vozidel 4/2018

Reakce leasingových společností povede ke zdražení jak benzínového, tak naftového provedení mladých ojetin, a to zejména ze segmentu nižších středních a středních vozidel, která se nejčastěji využívají v rámci operativních leasingů. Nemění se však skladba vozových parků z pohledu značek a vozy Škoda Auto nadále budou tvořit drtivou většinu flotil operativních leasingů. Informace vycházejí ze studie Analýza vývoje cen vozidel, kterou čtvrtletně zpracovává společnost Cebia.

V tuto chvíli je podle dat z trhu ideální příležitost koupit si mladou ojetinu za rozumné peníze a v široké nabídce. Dá se totiž očekávat, že ceny mladých vozů půjdou postupně nahoru také z důvodu stoupajících cen nových vozů, které se budou postupně dostávat na trh jako zánovní ojetiny. V loňském roce došlo k meziročnímu zvýšení cen nových vozů o 3,24 %.

Kompletní zpráva k nahlédnutí nebo ke stažení ve formátu PDF.   

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!