Špatně fungující elektronika ve voze Opel Insignia (2013-2015)

9. října 2024, 11:25

U vozů Opel Insignia z let výroby 2013-2015 se může objevit chybový kód U0140. Ten indikuje poruchu různých elektronických systémů a způsobuje řadu nepříjemností. Odborníci společnosti Hella vysvětlují, jak se s touto situací vypořádat.

Elektronika ve vozidle

Opel Insignia: chybový kód U0140

Chybový kód U0140 označuje „poruchu různých elektronických systémů“. Jeho výskyt může mít za následek poruchu elektroniky vozidla, mimo jiné parkovacího asistenta, rádia, klimatizace, elektrických zadních dveří nebo ovládacích páček u volantu. Kromě toho může dojít také k problémům s komunikací při diagnostice vozu.

To znamená, že může existovat riziko, že nebude detekována jednoznačná závada periferního zařízení. Společnost Hella doporučuje v takové situaci věnovat pozornost radarovému snímači v levé části zadního nárazníku. Tato součástka může být poškozena vniknutím vlhkosti, což má následně přímý vliv na rušení datové sběrnice.

První příznaky lze zjistit již vizuálně: pokud konektor snímače vykazuje známky koroze, znamená to, že se musí okamžitě vyměnit. Rovněž je vhodné zkontrolovat kontakty na konektoru na straně elektrického svazku vozidla. Zde bude v případě zjištění koroze nutné opravit celý konektor. Po opravě je třeba systém zkalibrovat podle pokynů výrobce.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!