VALEO-KAPEC vznik nového joint-venture

21. února 2017, 15:46

Valeo podepsalo smlouvu se svým dlouholetým jihokorejským partnerem Pyeong Hwa Group. Vzniká tak joint venture 50/50 v oblasti převodových systémů. Nová společnost se bude jmenovat Valeo-Kapec.

Valeo-Kapec, se sídlem v Daegu v Jižní Koreji, má ambice stát se světovou jedničkou v oblasti měničů točivého momentu pro automatické převodovky a převodovky s plynule měnitelným převodem. Každý partner přispívá do tohoto společného podniku svými kapacitami, které má Valeo v Nanjingu (Čína), Atsugi (Japonsko), San Luis Potosi (Mexiko) a Troy (USA) a pro Kapec pak v Daegu, Waegwanu a Seongju (Jižní Korea).
Nová společnost bude zaměstnávat přibližně 3.000 lidí a bude řízena a plně konsolidována společností Valeo. Předpokládá se, že společný podnik bude generovat přibližně jednu miliardu eur z ročního prodeje a přispěje ke zvýšení provozní marže Valeo už v průběhu prvního fiskálního roku. Valeo-Kapec bude těžit z geografického, produktového a obchodního propojení v součinnosti nákupu, výroby, výzkumu a vývoje. Dohoda podléhá schválení ze strany příslušných orgánů.

„Posílením našich vztahů s naším dlouholetým jihokorejským partnerem a vytvořením tohoto společného podniku zdvojnásobíme své prodeje u měničů točivého momentu pro automatické převodovky a převodovky s plynule měnitelným převodem a staneme se světovým lídrem v této high-tech produktové řadě,“ řekl Jacques Aschenbroich, předseda představenstva a generální ředitel Valeo. „Zvýšíme tím naši přítomnost v Jižní Koreji spolu se zvýšením prodeje pro společnost Hyundai-Kia a očekáváme, že naše prodeje v Asii by se měly zvýšit přibližně o 500 milionů eur.“ 

Související články

Valeo Hydro Connect nově u Stahlgruberu
Valeo Hydro Connect nově u Stahlgruberu

Společnost Stahlgruber zařadila do svého portfolia novou řadu bezramínkových stěračů Valeo Hydro Connect. 

Ploché stěrače pro téměř všechny vozy
Ploché stěrače pro téměř všechny vozy

Nová řada plochých stěračů Valeo HydroConnect je prostorově úsporné řešení – 42 referencí pokrývá téměř celý evropský automobilový park.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!