Světlomety jako nové během půlhodiny

3. března 2017, 10:58

Přichází první umytí a navoskování automobilu po zimě. Na lesklý lak je hrdý každý majitel auta, ale co dělat s matnými a zažloutlými skly předních světlometů, které prozrazují stáří a minulost vozu? Philips přináší řešení – renovační sadu.

„Sklo” není v tomto případě úplně přesné označení. Vnitřek světlometu je obvykle chráněn průhledným polykarbonátem, který na jedné straně zaručuje přizpůsobení se aerodynamickému tvaru karosérie a na straně druhé – netlumí paprsek světla vytvářený světlometem. Polykarbonát však trpí na škrábance a oxidaci. To první je způsobeno nejenom narážením kamínků odskakujících od kol jiných automobilů, ale děje se to i v důsledku činností samotného řidiče: otírání zašpiněných světlometů suchým hadříkem nebo papírovou utěrkou, a také během jejich energického oškrabování v zimě. Oxidaci na druhé straně způsobují UV paprsky v slunečním záření, a také sloučeniny soli používané v zimě k čištění silnic od sněhu. Zašpiněné a poškrábané „sklo“ světlometu nejenom, že vypadá neesteticky, ale také snižuje noční viditelnost až o 40% tím, že rozptyluje paprsek světla.

 Nový značkový světlomet představuje značný výdaj, koupě a výměna obou je už zásadní investicí. V balení renovační soupravy Philips najdete vše, co je potřebné k odstranění matnosti, šmouh a barevných změn. A co je důležité – není nutné používat žádné elektrické nářadí. Je tomu tak díky pokrokové technologii, která umožňuje dosažení profesionálního účinku ve čtyřech krocích za přibližně pouhých 30 minut.
 

Sada obsahuje:

  • 1 ampulku prostředku na první čištění na vodní bázi (29,5 ml);
  • 1 ampulku čisticího/lešticího prostředku (29,5 ml);
  • 1 ampulku leštidla/vosku (29,5 ml);
  • 1 kousek smirkového papíru 600 (hrubozrnný);
  • 1 kousek smirkového papíru 1500 (středně zrnitý)
  • 1 kousek smirkového papíru 2000 (jemně zrnitý);
  • 10 papírových utěrek;
  • 1 pár rukavic (univerzální velikost).
Po použití soupravy zůstane povrch skla navíc chráněn před vlivem UV záření. Životnost ochranné vrstvy je stanovena až na dva roky, což také představuje dobu, po níž je nutné tento postup zopakovat.

Související články

Philips MatchLine – nové inovativní světelné řešení pro lakování vozidel
Philips MatchLine – nové inovativní světelné řešení pro lakování vozidel

Přední světový expert v oblasti světelného vybavení pro automobilový průmysl odhalil dvě nová specializovaná světla pro kontrolu odstínu v lakovnách – LED světlomet MatchLine PJH20 a LED lampu MDLS CRI, oba výrobky nabízí bílé světlo odpovídající přirozenému dennímu světlu. Obě světla vydávají 6.000K barevnou teplotu. Barevná teplota je bílá jako denní světlo, takže zabraňuje riziku […]

Philips na veletrhu Automechanika: revoluce v osvětlení
Philips na veletrhu Automechanika: revoluce v osvětlení

LED lampy pro každé auto, bez ohledu na jeho věk a v atraktivní ceně – nevypadá to revolučně? Philips dokazuje, že to bude možné již v celkem blízké budoucnosti. Konkrétně je to již možné např. v Japonsku, Číně nebo státech bývalého Sovětského svazu, avšak současná evropská legislativa nepřipouští takovou modifikaci u aut registrovaných na území […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!