Philips MatchLine – nové inovativní světelné řešení pro lakování vozidel

1. prosince 2016, 12:14

Přední světový expert v oblasti světelného vybavení pro automobilový průmysl odhalil dvě nová specializovaná světla pro kontrolu odstínu v lakovnách – LED světlomet MatchLine PJH20 a LED lampu MDLS CRI, oba výrobky nabízí bílé světlo odpovídající přirozenému dennímu světlu.

Obě světla vydávají 6.000K barevnou teplotu. Barevná teplota je bílá jako denní světlo, takže zabraňuje riziku metamerie. Metamerie je problém, na který lakovny často narážejí, když se snaží najít stejný odstín laku pod běžným “žlutým” světlem – když opravené vozidlo opustí lakovnu, ukáže se na denním světle rozdíl přelakované části oproti zbytku vozidla.

Index podání barev (CRI – Color Rendering Index) je způsob, jak změřit, nakolik je světelný zdroj schopný odhalit pravou barvu objektu. Světelné zdroje s nízkým CRI indexem ukazují barvy nepřirozeně zkreslené, což znemožňuje správné sladění odstínu barev. Philips MatchLine dosáhlo na škále od 0-100 působivého výsledku 92 bodů indexu.

Tato silná světla mají navíc odstiňující filtr, díky čemuž zaručují uživatelský komfort a neoslňují. Umožňují tak odhalit i ty nejmenší nepřesnosti a zaručit přesné sladění barev pro co nejlepší barevný výsledek.

Philips MatchLine PJH20 LED světlomet s denním světlem

Díky dvoustupňovému režimu můžete světlo přizpůsobit konkrétním potřebám. Světlomet navíc vydává 90° široký paprsek. Pokud potřebujete osvětlit velkou plochu, rozlišit správnost barev nebo si posvítit na jemnou práci, můžete zvolit “zesílený” režim o síle 2.300 lumenů. Pro tlumenější světlo nebo pro šetření baterie můžete přepnout světlomet na “normální” režim o síle 1.200 lumenů.

Světlomet má vyměnitelnou lithiovou baterii, která vydrží až 4 hodiny, a pětimetrový kabel, díky kterému můžete se světlometem pohodlně manipulovat po dílně. Splňuje také normy IK09 a IP67 a je tedy odolný vůči nárazům, vodě a prachu. Byl navržen tak, aby dlouho vydržel a dobře sloužil.

Philips MDLS CRI LED lampa s denním světlem

Lampy jsou malé a versatilní a tím pádem ideální pro rychlou kontrolu odstínu. Tyto lampy mají také 300° otočný systém, díky kterému jsou velmi flexibilní, a 360° bezstínové osvětlení, takže mohou být umístěny kdekoliv a odhalit i ty nejmenší nepřesnosti v barevném odstínu.

Pokud potřebujete posvítit na jemné detaily, můžete využít zesíleného režimu o síle 500 lumenů. Pokud potřebujete šetřit baterií, použijte normální režim o síle 250 lumenů a pro nejsilnější světlo můžete zkombinovat všechny režimy dohromady a získat až 1.500 lumenů.

MDLS CRI LED lampa s denním světlem má také zabudované háčky a magnety k upevnění, takže má člověk volné ruce pro práci. Obsahuje kvalitní baterii, která vydrží pětkrát déle než klasické dobíjecí baterie a má životnost 1.500 dobíjení místo standardních 300, což odpovídá zhruba pěti letům nepřetržitého provozu.

Baterie se navíc dobíjí velice rychle, cyklus dobíjení je kratší než 3 hodiny.

Yiqiao Wang, produktová manažerka mobility pro Evropu, Střední východ a Afriku, o výrobcích s hrdostí prohlašuje: “Díky silnému bílému světlu, které napodobuje denní světlo, mohou v lakovnách dosáhnout profesionálních výsledků, které od nich zákazníci očekávají.

Na kvalitě nátěru záleží a tím pádem záleží i na kvalitě světelného zdroje. Díky přirozeně jasnému bílému světlu pomáhají světla Philips MatchLine dosáhnout perfektního výsledku.”

Kromě kvalitního osvětlení jsou lampy navrženy tak, aby byly praktické pro každodenní použití.”

Více informací můžete zjistit ZDE.

Související články

Philips na veletrhu Automechanika: revoluce v osvětlení
Philips na veletrhu Automechanika: revoluce v osvětlení

LED lampy pro každé auto, bez ohledu na jeho věk a v atraktivní ceně – nevypadá to revolučně? Philips dokazuje, že to bude možné již v celkem blízké budoucnosti. Konkrétně je to již možné např. v Japonsku, Číně nebo státech bývalého Sovětského svazu, avšak současná evropská legislativa nepřipouští takovou modifikaci u aut registrovaných na území […]

Videokamery Philips – nejen pro Vaši bezpečnost
Videokamery Philips – nejen pro Vaši bezpečnost

Videokamera je módním společníkem řidiče – nejenže nahrávka z ní může být nejlepším svědkem srážky nebo nehody, ale můžete s ní také nahrát průběh zajímavé cesty. Přístroje Philips ukazují, že tím funkce dobré videokamery nekončí. Firma Philips, která je přední značkou automobilového osvětlení a dodavatelem vybavení pro přední automobilky, nyní uvádí na trh novou linii […]

RCH6 – kapesní přítel mechanika
RCH6 – kapesní přítel mechanika

KYB vydala nejnovější katalog tlumičů pérování a pružin zavěšení. Katalogy obsahují kompletní seznam všech položek včetně úplně nových pro rok 2016. Katalog tlumičů pérování obsahuje 91 nových položek tlumičů a v katalogu pružin naleznete 273 nových položek pružin. Široká nabídka sortimentu je nejen pro osobní, ale také pro lehká užitková vozidla, přičemž hodně položek je […]

Sada na opravu světlometů Philips vrací světlometům jejich účinnost
Sada na opravu světlometů Philips vrací světlometům jejich účinnost

Plastové světlomety jsou během výrobního procesu opatřeny vnější vrstvou chránící před UV zářením. Tato ochranná vrstva se ale působením atmosférických podmínek opotřebovává – zachází, žloutne a odbarvuje se. Kvůli tomu se noční viditelnost zhoršuje až o 40%. Sada na opravu světlometů Philips vám umožní odstranit různé skvrny a zabarvení, díky čemuž budou světlomety znovu vypadat […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!