OSRAM se společnostmi Jaguar a Varroc přináší na silnice osvětlení automobilů SMARTRIX

12. října 2017, 10:19

Noční jízdy s novým Jaguarem E-PACE nebyly ještě nikdy tak bezpečné. Matrix moduly OSRAM vyvinuté ve spolupráci s Varroc Lighting Systems vytváří funkčnost ADB (Advanced Driving Beam) a zajišťují tak optimální viditelnost za tmy a zejména za velmi špatných nočních povětrnostních podmínek. 

Inteligentní matrix moduly s inovačními silikonovými čočkami se budou montovat do nového Jaguaru E-PACEPrůběžná, inteligentně regulovaná distribuce světla na silnici umožňuje řidiči včasné rozpoznání nebezpečí, aniž by přitom oslňoval provoz v protisměru. Díky inovativním silikonovým čočkám OSRAM s dlouhou životností mohli návrháři vytvořit obzvláště malý a kompaktní pixelový LED systém a pokračovat tak v trendu k plochým, úzkým světlometům.

Malé rozměry a maximální světelný výkon

Neoslňující dálkové světlo Jaguaru E-PACE zajišťuje automatické a zlepšené rozložení světla na jízdní dráze, aniž by přitom oslňovalo protisměrný provoz. To umožňuje kamera v čelním skle v kombinaci se softwarem pro zpracování obrazu a inteligentní osvětlovací technikou.

osvětlení zbytečné a komfort jízdy se zvyšuje. V každém světlometu jsou integrovány dva moduly Osram SMARTRIX s celkem 20 pixely. Každý modul SMARTRIX obsahuje deset LED Oslon Black Flat od společnosti Osram Opto Semiconductors.

LED se vyznačují vysokým světelným výkonem i při vysokých proudech, homogenním rozložením svítivosti a tepelnou stabilitou. Poprvé jsou moduly Osram vybaveny silikonovými čočkami s dlouhou životností, které navzdory velmi úzkému konstrukčnímu provedení garantují maximální světelný výkon.

 Nová kapitola inteligentního osvětlení automobilu

Velkou výhodou nového modulu SMARTRIX jsou novátorské silikonové čočky s dlouhou životností, s nimiž lze vytvořit obzvláště malý a kompaktní systém světel. To dává výrobcům automobilů a světlometů velkou volnost při vývoji vnitřní optiky a umožňuje mnoho nových tvarů světlometů. Návrháři tedy mohou na minimálním konstrukčním prostoru realizovat inovační funkce a zároveň zachovat trend k plochým, úzkým světlometům. Systémy SMARTRIX první generace od společnosti Osram jsou od této chvíle integrovány do nového Jaguaru E-PACE.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!