Alpské lyžování s KYB tlumiči pérování

22. února 2018, 12:11

Zaměstnanec společnosti KYB Corporation pan Takeshi Suzuki bude soutěžit na zimních paralympijských hrách v Pyeong Changu v Jižní Koreji.

KYB tlumič pérování pro alpské lyžování

KYB Corporation je oficiální sponzor a také dodavatel japonského týmu Para-Ski Federation Alpine. Vývojový tým od KYB Motorcycle Suspension Company vyvíjí pro tyto účely speciální tlumič pérování, který je umístěn v rámu ve tvaru židle, v něm pak sedí hendikepovaný sportovec.

Tato skižidle je vybavena jedinou odpruženou lyží a sportovec ji ovládá pomocí řídících lyží, které má v rukou. Pro závody v Pyeong Changu KYB vyvinula nový odlehčený model s velkou možností regulace tlumící síly. Díky tomu si může sportovec nastavit optimální tlumící sílu jednotky a má tak daleko lepší odezvu od sjezdovky. Tento vrcholný model byl navržen ve spolupráci s vrcholnými sportovci včetně sjezdaře Takeshi Suzukiho.

670 závodníků bude se soutěžit o 80 medailí v šesti sportovních disciplínách

Závody se budou konat od 9. do 18. března. 670 závodníků bude soutěžit o 80 medailí v šesti sportovních disciplínách. Závody se skládají ze čtyř akcí: sjezd, super obří slalom, obří slalom a slalom. Všichni závodníci používají jednu lyži na rámu tvaru židle. Tlumič pérování odpružuje rám židle, aby tělo sportovce netrpělo. Každý jezdec si nastaví odpružení dle jeho preferencí v závislosti na sjezdovce a možnosti jezdce.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!