Hengst získal cenu Partslife Environment Award

16. července 2018, 8:40

Firma Hengst obdržela prestižní cenu Partslife Environment Award za svůj inovativní filtr Blue.on. Tento produkt byl firmou Hengst vyvinut jako trvalá alternativa pro šroubované olejové filtry.

Olejový filtr Hengst Blue.on

Ocenění se udělovalo již sedmý rok v řadě a v porotě Partslife usedli: specialista na aftermarket a prezident GVA – Hartmut P. Röhl, generální ředitel VREI – Thomas Fischer, dr. Harald Weigand – profesor na Univerzitě aplikovaných věd Mittelhessen a Volker Angres , Firma Hengst obdržela prestižní cenu Partslife Environment Awardvedoucí týmu životního prostředí a moderátor televize ZDF. Všichni členové poroty jsou odborníky v oblasti udržitelného rozvoje v podnikovém sektoru.

Hlavní myšlenkou technologie „Blue-on“ bylo vytvořit udržitelný olejový filtr, který lze použít místo kovového filtru typu „Spin-on“. Po celém světě jezdí zhruba 800 milionů vozidel, které jsou vybaveny šroubovacími filtry. Zde se při výměně oleje odstraňuje celý filtr i s obalem, což vyžaduje nakládání se zbytkem oleje ve filtru jako s nebezpečným odpadem a zpracování kovových a ocelových částí tohoto filtru. Taková výměna významně zatěžuje životní prostředí. Vznikne při ní 500.000 tun odpadní oceli (ekvivalent 50 Eiffelových věží) a 142.000 tun použitého oleje (tanker Suezmax).

Předávání cen se uskutečnilo během galavečera ve Wiesbadenu. Firma Hengst se rozhodla finanční ocenění spojené s cenou předat na dobročinné účely.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!