Novinky značky Philips na veletrhu Automechanika 2018

17. září 2018, 13:28

Během veletrhu Automechanika ve Frankfurtu nad Mohanem společnost Lumileds – výrobce a distributor automobilového osvětlení značky Philips – představila řadu novinek. Níže najdete několik výrobků, se kterými se návštěvníci mohli na stánku Philips blíže seznámit.

Automobilové osvětlení

Philips X-tremeUltinon LED gen2 je další generace retrofitů, které se těší velké popularitě. Tyto žárovky jsou založeny na systémech Lumileds LUXEON Altilon SMD LED, které byly dříve určeny pouze pro OE vybavení. Nové retrofity vynikají o 250 % jasnějším světlem* s barevnou teplotou 5.800 K. Díky inteligentním technologiím AirFlux a AirCool získaly vyšší odolnost vůči teplu při současném snížení spotřeby energie. To vše umožnilo prodloužit životnost výrobků až na 12 let provozu. Nové LED retrofity značky Philips jsou dostupné jako H4, H7 a H8/H11/H16.

V řadě halogenových žárovek je novinkou Philips WhiteVision ultra s barevnou teplotou 4.200 K. To znamená bílé světlo, které se ještě více přibližuje ideálním podmínkám, což má dvojí přínos. Řidič získá maximálně jasné a delší silniční osvětlení, a zároveň chodci zahlédnou přijíždějící vozidlo z větší vzdálenosti. Tyto žárovky lze zařadit i do kategorie tuningu, protože efektně zdůrazňují linii karoserie. Nové halogeny Philips WhiteVision ultra získaly silniční homologaci a certifikát ECE.

Další novou položkou v sortimentu halogenových žárovek je Philips X-tremeVision G-Force H1, H4 a H7. Konstrukce odolná vůči otřesům a vibracím – s garantovanou hodnotou 10G – byla vyvinuta na základě mnohaleté zkušenosti značky Philips v segmentu žárovek pro nákladní vozidla a autobusy. Nové halogenové žárovky poskytují o 130 % více světla*, což se významně podepisuje na vyšší úrovni bezpečnosti na silnici.

* hodnota ve srovnání s požadovanými minimálními předpisy

Pracovní svítidla Philips

V řadě pracovních svítidel byly představeny tři nové modely: RCH5S (kapesní svítilna), RCH25 (ruční lampa) a PJH10 (projektor). Všechny spojuje funkce tlumení soustavy LED diod v rozsahu od 10 do 100% s možností zapamatování posledního použitého nastavení. Již tradičně konstrukce pracovních svítidel značky Philips vynikají maximální odolností vůči nárazům a pádům z výšky (IK09), zabezpečením proti kapalinám a prachu (IP68) a ochranou před působením rozpouštědel a chemikálií.

GoSure a GoPure

Na stánku značky Philips jsou také představeny nové produktové řady GoSure a GoPure.
Do řady GoSure patří video rekordéry ADR620 a ADR820 a monitorovací systém tlaku v kolech (TPMS) TS60i. Zajímavé řešení je model Philips ADR820, který lze rozšířit o druhou kameru určenou pro zadní sklo, jakož i GPS modul. Díky Wi-Fi připojení jej lze plně ovládat pomocí aplikace z chytrého telefonu nebo tabletu. Bezpečnost navíc zvyšuje pokročilý asistenční systém pro řidiče (ADAS).

Philips GoSure TS60i je zase bezdrátový systém monitorování tlaku v pneumatikách určený pro samostatnou montáž. Toto řešení umožňuje sledovat pokles vzduchu s přesností 0,1 baru, přičemž informuje řidiče, které kolo je nutné zkontrolovat a dofouknout. Fungování systému je založeno na vestavěné lithium-iontové baterii, která se nabíjí solárně.

Poslední z uvedených novinek je automobilový čistič vzduchu Philips GoPure 7101. Toto zařízení se vyznačuje výkonným indikátorem CADR (míry účinnosti čističe vzhledem k ploše místnosti a objemu čistého vzduchu vytvořeného za minutu) na úrovni 22,9 m3/h pro částice PM2,5 (tedy zdraví škodlivého polétavého prachu). V praxi bude interiér kabiny pro cestující typického kompaktního vozu vyčištěn za osm minut. Zároveň trojitá vrstva filtrů zachytí až 90% alergenů. Philips GoPure 7101 již získal ocenění Red Dot Award.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!