Koncern Fiat prodal Magneti Marelli

5. listopadu 2018, 13:02

Společnost Fiat Chrysler Automobiles prodává svou divizi Magneti Marelli japonské společnosti Calsonic Kansei. Nově vzniklé uskupení bude působit pod jménem Magneti Marelli CK Holdings a díky tržbám, přesahujících 15 miliard eur, se dostane do první desítky světových nezávislých dodavatelů automobilových dílů.

Spojení Calsonic Kansei a Magneti Marelli

Společnost Fiat Chrysler Automobiles NV oznámila, že uzavřela smlouvu o prodeji Magneti Marelli s holdingovou společností Calsonic Kansei, předním japonským dodavatelem automobilových dílů. Po převedení bude společnost přejmenována na Magneti Marelli CK Holdings. Smlouva o prodeji byla uzavřena za 6,2 miliardy eur a kompletní převod firmy by měl být uskutečněn do poloviny roku 2019. Součástí dohody je také udržení stejné kvalitativní úrovně a stejného počtu zaměstnanců.

Podnik, vzniklý sloučením společností Calsonic Kansei a Magneti Marelli, vytvoří 7. největšího světového nezávislého dodavatele automobilových součástek, s výnosem 15,2 miliardy eur. Nová společnost bude disponovat téměř 200 výrobními závody a centry výzkumu a vývoje v celé Evropě, Japonsku, Americe a Asijsko-pacifické oblasti. Hlavní zázemí pak bude mít v již v existujícím závodě Magneti Marelli v Corbettě v Miláně. Společnost bude vedena Beda Bolzeniem, který je v současné době generálním ředitelem společnosti Calsonic Kansei, se sídlem v Japonsku. Ermanno Ferrari, generální ředitel společnosti Magneti Marelli, se připojí k představenstvu Magneti Marelli CK Holdings.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!