Úplně nový pohled na dvouhmotové setrvačníky – Valeo VBLADE™

4. března 2019, 14:04

Nový dvouhmotový setrvačník Valeo VBLADE je unikátní produkt díky zcela nové konstrukci: při jeho vývoji bylo podáno celkem téměř 80 patentů na design, komponenty, mechanismy a technologii.

Nový dvouhmotový setrvačník Valeo VBLADE

V segmentu dvouhmotových setrvačníků se používají různé, konstrukčně složité technologie. Valeo, jako specialista v oboru přenosu pohonu, nejenže drží krok s aktuálními potřebami trhu, ale také předpovídá, jaké technologie se budou v budoucnosti využívat.

Očekávání trhu ohledně autodílů jsou čím dál větší. Aby firma Valeo mohla maximálně zvýšit trvanlivost a spolehlivost, vytvořila dvouhmotový setrvačník Valeo VBLADE, který namísto tradičních obloukových pružin používaných v DMF využívá dvě obloukové listové pružiny (blade’y). Toto řešení umožňuje účinné tlumení vibrací v celém rozsahu otáček motoru.

Hlavní charakteristiky setrvačníku Valeo VBLADE:

  • Vynikající spolehlivost: díky použití kladek, po kterých se pohybují dvě obloukové listové pružiny (blade’y), bylo eliminováno vnitřní tření, ke kterému dochází u tradičních dvouhmotových setrvačníků
  • Dokonalý komfort: dvouhmotový setrvačník Valeo VBLADE DMF účinně potlačuje vibrace v celém rozsahu otáček motoru
  • Okamžitá reakce vozidla díky dokonalému přenosu točivého momentu za všech jízdních podmínek: konstrukce s použitím obloukových zahnutých pružin eliminovala jev hystereze
  • Řešení šetrné k životnímu prostředí: VBLADE neobsahuje vnitřní obloukové pružiny, mezi nimiž vznikalo tření, a proto se zde nepoužívá mazivo

Společnost Valeo je díky inovativním řešením, jakým je VBLADE, schopna ještě lépe reagovat na různorodá očekávání zákazníků a posiluje své postavení specialisty pro prvovýbavu v oblasti přenosu výkonu.

Řešení VBLADE již získalo uznání evropského aftermarketu

Valeo VBLADE již stačilo získat v Evropě uznání. Polský automobilový časopis autoEXPERT udělil novému výrobku Valea ocenění „Produkt Roku 2018”. V soutěži, které se účastnilo 200 produktů představených na polském aftermarketu za posledních 12 měsíců, nedal setrvačník VBLADE konkurenci šanci, a získal hlavní cenu v kategorii automobilových dílů a příslušenství.

A ve Francii, během každoroční výstavy Inotech věnované aftermarketu, získalo nové řešení od Valea stříbrnou cenu v kategorii inovací.

Valeo VBLADE získalo uznání evropského aftermarketu

Dvě nedávná ocenění ukazují, že divize Valeo Transmission Systems je nejenom zdrojem inovací v segmentu dvouhmotových setrvačníků, ale také nabízí výrobky, které dokonale odpovídají specifickým požadavkům měnícího se automobilového trhu.

Řada výrobků Valeo pro přenos pohonu zahrnuje taková řešení, jako jsou:

  • K4P – spolehlivá a trvanlivá přestavbová sada s technologií Valeo Long Travel Daemper (tlumič s dlouhou dráhou, LTD) a High Efficiency Clutches (vysoce výkonné spojky, H.E.C.),
  • Valeo FullPACK DMF, kompletní sada obsahující v jednom balení vše pro výměnu spojky a dvouhmotového setrvačníku,
  • Valeo L.T.D. DMF, technologie dvouhmotových setrvačníků určených pro vozidla s nejvyšším točivým momentem,
  • Valeo Pendulum DMF, inovativní technologie kloubových dvouhmotových setrvačníků pro lepší absorpci torzních kmitů,
  • a nyní také Valeo VBLADE: zcela nové řešení zaměřené na maximální spolehlivost a trvanlivost.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!