Baterie VARTA již spadají pod novou společnost

9. května 2019, 12:22

1. května 2019 spatřila světlo světa nová společnost Clarios, dříve Johnson Controls Power Solutions, pod kterou spadá mimo jiné výrobce baterií VARTA. Clarios patří společnosti Brookfield Business Partners, která se chce i nadále specializovat na technologie skladování energie. Loňské tržby firmy převyšovaly 8 miliard USD.

Firma Clarios, dříve Johnson Controls Power Solutions

Johnson Controls Power Solutions -> Clarios

Clarios (dříve Johnson Controls Power Solutions) zaměstnává přes 16.000 zaměstnanců, má 56 závodů po celém světě a 130 let zkušeností v oboru. Společnost má v úmyslu posílit své vedoucí postavení v oblasti technologie autobaterií – v současnosti vyrábí jednu třetinu roční produkce tohoto průmyslu. Zároveň intenzivně hledá způsoby, jak uspokojit poptávku po budoucích technologiích.

-Vizí společnosti Clarios je urychlit pokrok díky vytvoření nejinteligentnějších řešení pro ukládání energie ve prospěch lidí, firem i planety, “řekl Joe Walicki, prezident firmy Clarios. – Jako globální lídr, jehož produkty jsou používány prakticky ve všech typech vozidel, od konvenčních až po plně elektrická, budeme schopni využít trendů na trhu, včetně přechodu na elektrická a autonomní vozidla, což posiluje klíčovou roli baterií a zvyšuje poptávku po modernějších akumulátorech. Jako firma spadající pod Brookfield budeme ještě více těžit z těchto rostoucích trendů a budeme schopni jednat s větším zaměřením a efektivitou.

Clarios bude i nadále poskytovat produkty a služby předním světovým výrobcům a distributorům. Technologie baterií se stává stále důležitější, protože moderní vozidla obsahují více než sto elektrických zařízení, která podporují mechanické systémy a splňují požadavky spotřebitelů, pokud jde o bezpečnost, spotřebu paliva, pohodlí a ekologii. Navíc díky rostoucí popularitě autonomních vozidel budou ještě důležitější pokročilá bezpečnostní opatření, která budou vyžadovat osvědčené a spolehlivé řešení pro skladování energie.

Firma i nadále zachová své globální výrobní a provozní zdroje, včetně sídla společnosti v Glendale ve Wisconsinu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!