Firma Varroc slavnostně představila novou výrobní halu v Novém Jičíně

20. května 2019, 15:57

Společnost Varroc Lighting Systems, světový lídr v oblasti inovativních systémů vnějšího osvětlení a elektroniky pro automobilový průmysl, slavnostně otevřela novou halu na výrobu zadních a mlhových světel v Novém Jičíně. Akce se účastnil také předseda vlády Andrej Babiš společně s Ivem Vondrákem, hejtmanem Moravskoslezkého kraje.

Nová výrobní hala Varoc v Novém Jičíně

Hala má celkovou rozlohu 7.200 m² a v plánu je roční výroba až 1 milionu kusů. Naplno by se zde měla práce rozjet v srpnu tohoto roku. 

Prohlídka nové haly byla rozdělená na prezentaci samotných výrobků, které společnost Varroc v současné době nabízí, a také byly představeny vize, které chce firma v budoucnu následovat.

K posluchačům promluvila také Zuzana Vitamvásová, (European HR Director, Varroc Lighting Systems), která informovala o nově vytvořených pracovních pozicích. Nová výrobní hala nabídne 350 volných míst pro inženýry, odborníky s technickým vzděláním i operátory výroby.

Dále následovala komentovaná prohlídka haly, kdy byly blíže popsány stroje, lisy i montážní linky. Předseda vlády Andrej Babiš sám vyzkoušel postup montáže předního světla pro vůz Škoda Karoq, čímž bylo symbolicky smontováno první světlo v této hale.

Andrej Babiš na otevírání montážní haly Varoc v Novém Jičíně

Hala M8 byla navržena tak, aby díky synergii automatizovaných výrobních linek a schopnostem zaměstnanců umožnila dosahovat pokud možno co nejvyšší úrovně efektivity a čistoty, a zároveň umožňovala flexibilitu a variabilitu výroby.

Cílem je reagovat na proměnlivou poptávku trhu a přizpůsobovat své produkty momentálním potřebám. „Vliv technologií v oblasti osvětlení rychle roste a my nyní vyvíjíme produkty s integrovanými senzory a kamerami pro autonomní vozidla,“ říká Todd Morgan, Viceprezident pro globální vývoj produktů společnosti Varroc Lighting Systems. „Narůstající komplexnost vyžaduje, aby naši inženýři a celý výrobní tým spolupracovali více než kdy dřív. Globální centrum excelence společnosti Varroc se sídlem v České republice nám spolu s našimi největšími výrobními závody dává jedinečnou příležitost rozvíjet špičkové technologie za konkurenceschopné ceny.“

Kristijan Fiket, Viceprezident pro Evropské závody, který se akce také účastnil, konstatoval, že nová hala umožní společnosti reagovat na požadavky zákazníků a vycházet jim vstříc v krátkém čase.

Díky využití posledních trendů v průmyslové architektuře se podařilo efektivně uspořádat vstřikovací lisy, pokovovací stroje, svařovací zařízení i navazující montážní linky.

Největší novinkou v rámci organizace práce a logistiky je inteligentní kontrola výroby prostřednictvím tzv. Virtual Factory (virtuální továrna). Jedná se o originální systém vyvinutý ve společnosti Varroc, který urychluje proces odstraňování problémů tím, že umožňuje operátorům zavolat pomoc nadřízeného stisknutím jednoho tlačítka. To přispívá k posílení schopností obsluhovat linku rychleji a bez přerušení výroby.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!