150 snímačů hmotnosti vzduchu pro 170 milionů vozidel

4. června 2019, 9:27

Společnost MS Motorservice nabízí na trhu s autopříslušenstvím snímače hmotnosti vzduchu, které je možné díky jejich promyšlené konstrukci obzvláště snadno a rychle vyměnit.

Snímače hmotnosti vzduchuZásuvné čidlo a průtoková trubka jsou navzájem sešroubovány a tím je možná jejich demontáž. Kromě toho byly tyto snímače vyvinuty tak, že je možné je používat u velkého počtu různých modelů vozidel.

Má-li motor pracovat úsporně a s malým množstvím emisí, musí být nasávaný vzduch a vstřikované množství paliva navzájem přesně sladěné. Také to je úkolem snímače hmotnosti vzduchu. Je-li však snímač hmotnosti vzduchu znečištěný nebo defektní, může řídicí jednotce motoru poskytovat chybné vstupní signály a tím se zvýší spotřeba paliva a emise výfukových plynů. V takovém případě je nevyhnutelná jeho výměna. Možné následky mohou být různé: Chybné zapalování, černý kouř, zpoždění při zrychlení, problémy s volnoběhem až třeba tzv. odumření motoru a větší opotřebení motoru v důsledku zředění oleje při příliš syté směsi.

Spolehlivé a přesné

Pro zajištění obzvláště rychlého a velmi přesného měření pracují moderní snímače hmotnosti vzduchu společnosti Motorservice na principu horkého filmu. Snímač horkého filmu se přitom ohřívá na konstantní teplotu o cca 120 – 180°C vyšší než je okolní teplota. Proudící vzduch ochlazuje snímač horkého filtru. Topný proud, který je doregulován integrovaným modulem elektroniky je úměrný k hmotnosti vzduchu a je podle provedení jako napětí nebo frekvenčně modulovaný pravoúhlý signál přenášen k řídicí jednotce motoru. Díky dvěma navzájem odděleným měřicím snímačům je kromě toho možné rozpoznat pulzaci a zpětná proudění, která by falšovala měření.

Chytrá montáž

Ze strany výrobce jsou zabudované snímače hmotnosti vzduchu většinou pevně zavařené v průtokové trubce. V případě možné poruchy musí být proto obě komponenty vyměněny společně. Ne však u některých modelů společnosti Motorservice: Zde je zásuvné čidlo zašroubováno do průtokové trubky, která má tvar specifický dle výrobce. Díky tomu ji lze měnit samostatně. Pomocí speciálního nástroje pro výměnu snímačů hmotnosti vzduchu nabízí společnost Motorservice také zde praktické řešení pro trh s náhradními díly. Kromě toho se zásuvná čidla dodávají také jednotlivě. To šetří peníze a cenné zdroje.

Vysoká použitelnost

Kromě vysoké funkčnosti a snadné a cenově nenáročné montáži je také použitelnost předností snímačů hmotnosti vzduchu společnosti Motorservice: Například snímač hmotnosti vzduchu s číslem výrobku 7.22684.18.0 je možné použít u celkem 420 použití (KTyp) značek Volkswagen, Audi, Seat, Škoda a Ford. Celé portfólio snímačů hmotnosti vzduchu zahrnuje u společnosti Motorservice skoro 150 výrobků, pomocí kterých je pokryto více než 5.500 použití na celém světě. To znamená obrovský tržní potenciál více než 170 milionů vozidel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!