Schaeffler prodává závod v Hamme managementu

9. července 2019, 11:25

Společnost Schaeffler, dodavatel nejen pro automobilový průmysl s celosvětovou působností, a tým managementu Schaeffler Friction Products Hamm GmbH podepsali minulý pátek smlouvu, podle níž se tým vedení stal s dnešní platností novým vlastníkem společnosti.

Schaeffler v Hamme

110 pracovních míst v závodě zůstává díky manažerskému odkoupení (MBO) zachovaných. O kupní ceně se mezi oběma stranami zachovává mlčenlivost. Uzavření transakce se uskuteční v krátkém čase a prodej nepodléhá povinnosti souhlasu podle kartelového práva. Nová společnost bude vystupovat pod obchodním jménem INNO Friction GmbH.

V Hamme se dosud vyráběly speciálně pro skupinu Schaeffler třecí obložení pro suché dvojité spojky. Na vrcholu tvořila tato část výroby cca 60 % obratu společnosti. Nakonec poptávka stagnovala a výrazně poklesla.

Vedle toho závod v Hamme dodává externím zákazníkům v oblasti průmyslového a automobilového obchodu různá speciální řešení v oblasti třecí techniky, mimo jiné pro agrární sektor, výtahové systémy, elektromagnetické brzdy nebo větrné elektrárny. Zatímco zbývající výroba pro povlaky dvojitých spojek v závodě Hamm pravděpodobně skončí do roku 2020/21, vidí management v průmyslovém obchodě nadále potenciál pro vývoj a růst.

Matthias Zink, člen představenstva Schaeffler AG a CEO odvětví Automotive OEM, řekl: „Prodej závodu v Hamme je dalším důležitým krokem k realizaci programu Race. Prověřovali jsme několik možností do budoucna a těšíme se, že jsme díky nalezenému řešení zvolili tu nejlepší cestu pro všechny zúčastněné.

Podnik dokáže mimo skupinu Schaeffler postupovat silněji a cíleněji. Kromě toho nám tento krok umožní výrazněji se soustředit na oblast e-mobility a autonomní jízdy. Díky řešení pro Hamm také prokazujeme, že v rámci realizace programu Race se chceme co nejvíce vyhnout zavírání závodů.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!