Facelift pro pracovní lampy Philips

7. října 2019, 17:00

Výrobci automobilů čas od času modernizují své modely. Změny podobného typu zavádí i Philips u pracovních lamp PEN20S a RCH10S.

Značka Philips již dlouhá léta nabízí mnoho modelů svítilen, od malých kapesních, přes závěsné konstrukce, až po profesionální sady pro klempířství a lakovny. I když jsou mezi uživateli velmi populární, vždy je možné na nich něco vylepšit.

Facelift pracovních lamp Philips

Nové modely nahrazují dobře známé PEN20 a RCH10. V obou světelných zdrojích jsou výkonné LED diody s barevnou teplotou až do 6000 K. Výsledkem je bílé světlo, podobné dennímu, které je pro lidské oko neutrální, což má při dlouhodobé práci velký význam.

Spojuje je také možnost výběru režimu svícení – lze zvolit úsporný s hodnotou 100 lumenů a zesílený na 200 lumenů. Od tohoto nastavení se odvíjí i jejich provozní doba. Pro PEN20S je to dle dané situace až čtyři nebo dvě hodiny, pro RCH10S je to šest nebo tři hodiny. Svítidla se nabíjí přes mikro USB port. Stoprocentní kapacity baterie docílíme po dvou či třech hodinách po připojení kabelu.

Dalším společným parametrem modernizovaných pracovních lamp od společnosti Philips je způsob upevnění. Jednou z ověřených možností v autodílnách je připevnění ke kovovým částem karoserie. Zde se také objevují rozdíly. Model PEN20S má podobný tvar jako pero, proto je vybaven praktickou svorkou. Do RCH10S byl zase přidán skládací háček, který lze otáčet v rozmezí 360 stupňů.

Vzhledem k jejich účelu se obě svítilny liší i úhlem rozložení světelného paprsku. Philips PEN20S nabízí 80 stupňů a RCH10 120 stupňů.

„Každá pracovní lampa je vystavena poškození. Při práci v dílně ji lze snadno upustit z rukou z větší výšky, např. do kanálu nebo polít olejem či kapalinou. Proto naše konstrukce rozvíjíme i v tomto ohledu. Každý model například projde zkouškou pádu z půlmetrové výšky, což představuje zhruba rameno dospělé osoby. Potvrzením kvality provedení a odolnosti je skutečnost, že PEN20S a RCH10S byla udělena třída odolnosti vůči mechanickému poškození IK07 a těsnosti vůči kapalinám a prachu IP54,“ dodává Wioletta Pasionek z Lumileds Polsko.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!