Mezinárodní cena za design pro retrofity Philips LED X-tremeUltinon gen2

21. října 2019, 10:00

Retrofity Philips LED X-tremeUltinon gen2 získaly cenu Red Dot v kategorii „Best of the Best 2019“. Toto nejvýznamnější ocenění v prestižní soutěži „Red Dot Product Design“ obdrželo jen několik výrobků vybraných porotou z tisíců přihlášek z celého světa.

Red Dot: ceněná značka kvality

Ceny Red Dot se udělují již více než 60 let. Staly se jedněmi z nejvíce ceněných značek kvality v oblasti designu na světě. V roce 2019 porota složená z odborníků ohodnotila přes 5.500 přihlášek z 55 zemí. Zohledňovaly se kritéria jako inovace, funkčnost a ergonomie. Titulem „Best of the Best“ byl oceněn pouze jeden produkt v každé kategorii.

retrofity Philips LED X-tremeUltinon gen2

Retrofity Philips LED X-tremeUltinon gen2: spojení stylu a technologie

LED diody Lumileds LUXEON Altilon, dříve dostupné výhradně pro výrobce OEM, poskytují automobilovým LED žárovkám ten nejlepší výkon v celém odvětví. Vyznačují se barevnou teplotou 5800 kelvinů a světlem jasnějším až o 250 % – ve srovnání s minimem požadovaným zákonem.

Uznání porotců si však získala především jejich elegantní jednodílná konstrukce. Použití nejkvalitnějšího hliníku zaručuje stálý proud světla s vysokou intenzitou ve stylovém krytu, který je integrován se dvěma nezávislými chladicími systémy. Pasivním AirFlux Technology a aktivním AirCool Technology. Kompaktní rozměry zase usnadňují montáž a výměnu halogenových žárovek za LED svítidla. Toto estetické propojení formy a funkčnosti odráží víru týmu designérů, že technologie je krásná. Cena Red Dot zdůrazňuje jejich úspěchy.

„Žárovky Philips LED X-tremeUltinon gen2 charakterizuje dokonalá kvalita, která mluví sama za sebe,“ uvedli porotci v hodnocení, přičemž chválili „velmi soudržný design“ retrofitů, v němž „byl každý detail vypracován na velmi vysoké úrovni a způsobem zaměřeným na uživatele.“

Mark Bülow, produktový manažer v regionu EMEA ve společnosti Lumileds uvedl, že cílem jeho týmu bylo poskytnout řidičům „zcela novou úroveň kvality a výkonu ve srovnání s aktuálně dostupnými produkty osvětlení.“ Důležitou roli sehrála i estetika provedení.

„Výkon byl samozřejmě klíčovým faktorem, ale chtěli jsme jej doplnit přitažlivým a elegantním designem. Jsme totiž přesvědčeni, že technologie je krásná.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!