Produkty z dílny Continental získaly hned několik prestižních ocenění za design

11. května 2020, 14:25

Společnost Continental dosáhla dvojitého úspěchu v soutěži German Design Award. V kategorii „Vynikající produktový design“ zajistily technologické firmě vítězství neviditelná tlačítka, nesoucí označení Morphing Controls, a integrované řešení displeje Curved Plastic Lens Display.

Vedle toho také Continental uspěl na veletrhu Cycle Show Taipei, na němž porota ocenila první sériově vyráběné cyklistické pneumatiky s technologií Taraxagum — z kaučuku získaného z pampelišek.

Morphing Controls Continental

„Jsme velmi poctěni, že německá Rada pro design uznala kvalitu naší projekční a vývojové práce. Ceny nás povzbuzují k neustálému vývoji našich řešení pro zlepšení uživatelského dojmu,“ řekl Dr. Frank Rabe, vedoucí obchodní jednotky Human Machine Interface ve společnosti Continental, k úspěchům v soutěži German Design Award.

Morphing Controls umožňují funkční povrchy

Osvětlená tlačítka vystupují z elegantního povrchu přístrojové desky, jakmile se ruka řidiče přiblíží k jejímu povrchu. V místě, kde umělá hladká kůže tvoří uhlazený a působivý vzhled, se rozsvítí trojrozměrná tlačítka. Jakmile řidič úspěšně použije tlačítko, ucítí jako potvrzení stisku krátký impulz. V momentě, kdy oddálí ruku pryč, tlačítka zmizí znovu pod povrchem, samozřejmě beze stopy. S těmito ovládacími prvky Morphing Controls Continental splňuje dříve často protichůdné požadavky při navrhování moderních interiérů — co nejvíce použitelných funkcí obsluhovaných co nejmenším počtem ovladačů.

Curved Plastic Lens Display: zakřivený displej pro komunikaci člověk-stroj

Integrovaný zakřivený displej, nesoucí název Curved Plastic Lens Display, ukazuje další vývojový krok pro velké uživatelské rozhraní mezi vozidlem a řidičem či cestujícími. Malé poloměry zakřivení v kombinaci s topografickými povrchovými prvky výrazně zlepšují uživatelský zážitek z více zobrazovacích systémů ve vozidle a nabízejí novou úroveň flexibility designu. Na rozdíl od podobných řešení ze skla nabízí systém společnosti Continental řadu výhod, například možnost integrace topografických povrchových prvků nebo více stupňů volnosti prostřednictvím tištěných a individualizovaných možností designu. Systém Curved Plastic Lens je navíc díky své vysoké nákladové efektivnosti vhodný pro velkoobjemové modely vozidel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!