OSRAM: LED světla nové generace pro vyšší bezpečnost na cestách

9. září 2020, 10:48

Osram Opto Semiconductors neustále pracuje na další optimalizaci vysoce kvalitních řešení LED světel pro automobilový průmysl. Výrazným posunem ve výkonnosti u výrobkových řad Oslon Black Flat a Oslon Compact společnost ukazuje, kam směřují vývojové aktivity v nejbližších letech a jaké další výhody mohou výrobci světlometů očekávat. Výrobky jsou navrženy pro řešení dálkových i potkávacích světel.

OSRAM LED světla

V posledních letech přispěl technický pokrok ke zvýšení popularity čelních světel na bázi technologie LED. Výhody světelných diod jsou zřejmé: díky jejich malým rozměrům umožňují obrovskou volnost při navrhování a dosahování mimořádných hodnot jasu. Výrobci LED nyní očekávají zvýšení již teď velmi vysoké kvality v oblasti jasu, energetické účinnosti a tepelného výkonu.

Osram Opto Semiconductors uvádí na trh novou generaci 1 až 4čipových verzí výrobkové řady Oslon Compact PL. Jako u předchozích verzí obsahují i tyto keramické součástky elektricky izolovaný kontakt, který výrazně usnadňuje odvod tepla z pouzdra. Výsledkem je větší možný proud, který umožňuje u 1čipové verze dosáhnout vynikající hodnoty jasu 395 lumen při 1 A s čipem o ploše 1 mm². Díky velmi malým rozměrům 1,9 mm x 1,5 mm x 0,73 mm je produkt ideální pro systémy adaptivních světlometů (ADB – Adaptive Driving Beam) a pro projektování systémů s extrémními nároky na úsporu místa.

Řada Oslon Black Flat S je navíc rozšířena na 1čipovou a 2čipovou verzi. Tyto speciální lead-frame SMT součástky dosahují nejvyšších hodnot kontrastu (>1:200) a velmi nízkého tepelného odporu – což umožňuje použití větších proudů. 1čipová verze dosahuje 395 lm při 1 A. Čtvercová svítící plocha UX:3 čipové verze usnadňuje optický návrh zejména výrobcům světlometů.

OSRAM čip

Odlišné technologické koncepce Oslon Black Flat S a Oslon Compact PL umožňují zákazníkům zvolit optimální kombinaci LED a PCB pro své systémy. Díky špičkovým hodnotám účinnosti produktové řady až 130 lm/W při proudu 1 A si lze v budoucnosti představit i světlomety menších rozměrů a bez chladičů pro možné snížení nákladů na systém.

„LED diody jako Oslon Compact PL a Oslon Black Flat S mohu rychleji pronikat do vozidel nižší a nižší střední třídy,“ vysvětluje Florian Fink, marketingový manažer pro exteriér automobilů společnosti Osram Opto Semiconductors. „Vždy úzce spolupracujeme s našimi zákazníky pro stálé zdokonalování zavedených produktových řad a pro posouvání mezí dosažitelného jasu.“

Rozměry pouzdra u nových generací produktů Oslon Compact PL a Oslon Black Flat S zůstávají stejné, což umožňuje výrobcům světlometů snadnou záměnu produktů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!