Podzimní přírůstky do řady turbo od společnosti Nissens

26. října 2020, 11:59

Dánský výrobce dílů chlazení, klima a turbo komponentů, společnost Nissens Automotive, pokračuje ve své ambiciózní strategii vývoje produktů. Letos na podzim společnost představila zbrusu novou produktovou řadu a také několik  nových produktů v rámci kategorie Engine Efficiency.

Elektrický aktuátor
Elektrický aktuátor

Další generace turbodmychadel

V rámci dalšího rozšiřování produktové kategorie Engine Efficiency vylepšila letos v létě společnost Nissens Automotive svou řadu Turbo novými technologickými modely. Turba s aktuátorem jsou turba s proměnnou geometrií a s elektrickým ovládáním VNT mechanismu. Dvě populární aplikace Mercedes-Benz otevírají seznam turbodmychadel s aktuátorem a na cestě je 10 dalších nových modelů.

Nově vyvinuté modely turbodmychadel jsou mnohem složitější než tradiční pneumaticky ovládané modely řady Nissens Turbo. Tento technologický pokrok je výsledkem strategie, kterou společnost Nissens dodržuje, aby zajistila svým produktům vysoké pokrytí vozového parku a tím zvýšila konkurenceschopnost v rámci nabídky turbodmychadel pro novější automobily. Technologický krok ve vývoji turbodmychadel Nissens také vyžadoval řadu nových, pokročilých výrobních procesů. K tomuto kroku výrazně přispělo rozšíření vlastního technického know-how a interních kompetencí společnosti včetně nedávného založení technologického centra Nissens v Německu.

Výkonný víceprezident pro Nissens Automotive, Klavs T. Pedersen, komentuje:  „Intenzivní investice do našich interních odborných znalostí v řadě oblastí mimo jiné v oblasti elektricky poháněných komponent, nám umožnily povýšit vývojové procesy nových technologických produktů na zcela novou úroveň. Jsme si plně vědomi nedávného vývoje automobilových technologií a souvisejících potřeb produktů, které se objevily na trhu s autopříslušenstvím. Dnešní vozidla jsou složitá a jejich systémy a komponenty jsou řízeny digitálně.

Náš přirozený krok v podpoře aftermarketu musel znamenat silné zaměření na technologický rozvoj. S rozšířeným produktovým portfoliem a součástmi nové generace si přejeme udržet silnou obchodní pozici na trhu a zajistit moderní a konkurenceschopnou nabídku našim obchodním partnerům.“

Trubky vedení oleje pro turbo Nissens - nová skupina produktů v kategorii Efficiency & Emission
Trubky vedení oleje pro turbo Nissens – nová skupina produktů v kategorii Efficiency & Emission

Nová produktová skupina – Trubky přívodu oleje k turbodmychadlu

Dalšími důležitými novinkami, které společnost oznámila, je spuštění prodeje  trubek pro přívod oleje k turbodmychadlům. Tato skupina se připojuje k rodině produktů Nissens zaměřených na systém Engine Efficiency. Přívodní potrubí oleje k turbu (OFP) je součástí turbo systému, která má zásadní význam pro správný provoz systému. OFP je tenký kanál spojený s mazacím systémem motoru. Jeho hlavní funkcí je zajistit odpovídající mazání potřebné pro turbodmychadlo. Přívodní potrubí oleje dodává motorový olej z bloku motoru přímo do ložiskového systému turba, což zajišťuje mazání a chlazení hřídele turba.

Christian Germain Rosendahl, produktový manažer, Efficiency & Emission states poznamenává: „Trubka přívodu oleje pro turbodmychadlo je důležitou součástí systému přeplňování a hraje zásadní roli v jeho správném, bezproblémovém provozu a fungování motoru.

V tomto významném rozšíření v kategorii Efficiency & Emission  se odráží náš cíl podporovat trh s náhradními díly komplexními řešeními umožňujícími řádný servis a údržbu systému. Patří sem také „správná montáž turbodmychadla napoprvé“, což je velmi nákladný proces, především kvůli ceně nového turba. Důrazně doporučujeme vyměnit OFP za nové, protože je to jediný způsob, jak zabránit závažným předčasným poruchám souvisejícím se zhoršeným mazáním. S neustále se rozvíjející řadou OFP může mechanik těžit z kratšího procesu montáže turba a ujištění, že oprava bude provedena bez kompromisů.“

Spuštění prodeje trubek vedení oleje pro turbodmychadlo začíná počáteční řadou modelů +170 a bude dále rozšířeno. Program společnosti dnes pokrývá 99 % modelů vozidel, pro které Nissens nabízí i turbodmychadlo. Díly jsou skladem a jsou k dispozici od konce září 2020. Všechny související technické informace o produktech, včetně kvalitních obrázků, najdete v katalozích Nissens a v TecDoc.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!