Exide bude v regionu EMEA a Asia-Pacific vystupovat jako nezávislá společnost

2. listopadu 2020, 19:22

Bývalá část firmy Exide Technologies se v regionu EMEA a Asia-Pacific stala samostatnou společností s novým vlastnictvím. Výrobce baterií oznámil uzavření dohody potvrzující její oddělení od americké Exide Holdings Inc. a převod podniku na skupinu dlouhodobých akcionářů sdružených v americké společnosti Energy Technologies Holdings LLC. V rámci této transakce společnost Exide od nových investorů získala další financování v řádu několika milionů dolarů.

Výroba akumulátorů Exide

„Nová“ společnost Exide se sídlem ve Francii je dodavatelem energetických řešení pro automobilový trh a průmysl. Více než 5.000 zaměstnanců společnosti v celé Evropě, na Středním východě, v Asii a Austrálii zásobuje světové trhy produkty a službami pod několika známými značkami.

Firma Exide Technologies je řízena týmem vedeným Stefanem Stübingem – bývalým generálním ředitelem společnosti Exide v EMEA a asijsko-pacifickém regionu a v současné době úřadujícím prezidentem a výkonným ředitelem.

Nezávislost nám umožňuje být silnější a flexibilnější společností. Jsme schopni ještě rychleji reagovat na potřeby a požadavky trhu. Noví investoři jsou skupinou stávajících dlouhodobých akcionářů společnosti Exide, kteří tuto společnost velmi dobře znají a neustále projevují odhodlání a usilují o úspěch – říká Stefan Stübing, výkonný ředitel.

Společnost Exide má zpevnou pozici ve třech oblastech – na trzích Automotive, Motive Power i Network Power. Společnost Exide je dodavatelem originálního vybavení pro evropské výrobce vozidel. V nadcházejících letech budou pro firmu největšími výzvami: technologie 5G, elektromobilita, udržitelný rozvoj, digitalizace a urbanizace.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!