Nissens získá akvizicí část AVA Cooling

25. listopadu 2020, 17:22

Společnost Nissens oznamuje plánovanou akvizici vybraných dceřiných společností AVA Cooling od Enterex International Limited Group. Akvizice zahrnuje společnosti AVA v Beneluxu, střední a východní Evropě, Velké Británii a Dánsku. Pokračují jednání o akvizici AVA Cooling ve Francii, přičemž společnost AVA Cooling v Itálii není do akvizice zahrnuta.

Akvizice je důležitým prvkem strategického úsilí o posílení pozice společnosti Nissens jako předního specialisty na trh s náhradními díly pro automobilový průmysl v produktových kategoriích chlazení motorů (EC), klimatizace (AC) a účinnosti a emisí (EE).

Výkonný viceprezident Nissens Automotive, pan Klavs T. Pedersen, uvádí:

Nissens akvizice AVA Cooling

„Jsme velmi potěšeni našimi avizovanými plány akvizic a těšíme se na spolupráci se zaměstnanci a zákazníky společnosti AVA Cooling. Budeme aktivně udržovat dvě samostatné řady značek na trhu a stavět na značce AVA i na značce Nissens. Společnost AVA Cooling velmi vhodně reaguje na rostoucí poptávku po spolehlivé a konkurenceschopné produktové řadě u aplikací EC a AC, a stejně tak na rostoucí poptávku po aplikacích pro starší vozový park. Nissens přináší všestrannou a prémiovou nabídku produktů v kategoriích EC, AC a EE zaměřenou na potřeby atraktivní doby uvedení na trh, úplné pokrytí vozového parku a nové technologie. Spojením sil s AVA Cooling pokračujeme v posilování naší nabídky služeb jako předního, globálního hráče na nezávislém trhu s náhradními díly“.

Pokud jde o pokračující spolupráci se zákazníky společnosti AVA Cooling, pan Klavs T. Pedersen zdůrazňuje:

„Společnosti AVA a Nissens začnou s okamžitou platností pracovat na procesu pečlivé implementace hladkého sloučení obchodních platforem AVA a Nissens. Při tomto procesu se z provozního hlediska silně zaměříme na to, aby zákazníci společnosti AVA Cooling nezaznamenali žádné narušení nebo dopad na jejich probíhající, každodenní spolupráci s místními pobočkami AVA.“

Plánovaná transakce v současné době čeká na formalizaci závěrečného dokončení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!