Rekordní měsíc v Liqui Moly

11. prosince 2020, 9:43

Minulý měsíc byl pro Liqui Moly nejlepším listopadem v historii firmy. Německý specialista na oleje a aditiva uzavřel podzimní měsíc s obratem téměř 62 milionů eur.

„Na suché koronavirové větvi se ukazuje první ovoce,“ komentuje výsledek generální ředitel Ernst Prost.

Ernst Prost, ředitel Liqui MolyTěchto téměř 62 milionů eur je nejen nejlepším obratem za listopad v historii firmy, ale i druhým nejvyšším měsíčním obratem vůbec. Jen leden byl ještě silnější. Únor a březen byly také silné jako nikdy předtím.

Pak přišla korona. Pandemie negativně zasáhla i Liqui Moly, ale firma se ale krizi bránila všemi silami. Nepropouštěla personál, nepřešla na kurzarbeit, ale naopak přijala 101 nových zaměstnanců. Neškrtla žádné investice, naopak je výrazně navýšila. Například rozpočet na marketing se tak zdvojnásobil.

„Žijeme z dobrých let před krizí. Naštěstí jsme si vytvořili rezervy. Díky tomu můžeme nyní investovat do budoucnosti,“ pokračuje Ernst Prost.

S touto anticyklickou strategií se společnost Liqui Moly postupně probojovávala z krize. Pak přišel listopad s obratem o 26 procent vyšším než v loňském roce.

„Poprvé po mnoha měsících jsme zaznamenali dvojciferný nárůst obratu. Vzhledem k našim investicím do lidí, značky, strojů a trhů je to jen logický důsledek naší práce,“ říká Ernst Prost, šéf německého výrobce maziv. „S listopadovým nárůstem o 26 procent jsme mohli opustit slzavé údolí. Aktuálně zaznamenáváme růst o 4,5 % a knihu zakázek na prosinec máme plnou do poslední stránky. Proto budeme muset jak ve výrobě, tak v expedici využít každou hodinu, abychom mohli pokrýt dodávky našim zákazníkům.“

Liqui Moly by chtěla příští rok navázat na rekordní uplynulé roky.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!