Udržitelná mobilita: Schaeffler chce v Číně pokračovat v růstu

23. dubna 2021, 11:22

Schaeffler ve spolupráci se svými zákazníky utváří novou podobu mobility a dává to také jasně najevo na veletrhu Auto Shanghai 2021. Se sloganem „Schaeffler’s Electrified and Intelligent Driving Solutions“ se společnost zaměřuje na inovativní řešení komponent i celá systémová řešení, a to především pro čínský trh.

Schaeffler produkty

Společnost Schaeffler tak významnou měrou přispívá k dosažení globálních klimatických cílů a k udržitelnější mobilitě.

Řešení pro každou hnací soustavu

Jedním ze způsobů, jak lze omezit emise CO2, je inteligentní a trvale udržitelná elektrifikace hnací soustavy. Na veletrhu Auto Shanghai představí společnost Schaeffler řešení pro všechny typy elektrifikace.

„Početné nominace na sériovou výrobu napříč všemi stupni elektrifikace svědčí o tom, že si Schaeffler vede v oblasti elektromobility úspěšně,“ říká Matthias Zink, CEO společnosti Automotive Technologies Schaeffler AG. „Společnost Schaeffler z pozice partnera automobilového průmyslu pozorně sleduje požadavky trhu a vývojové trendy, aby dokázala pro každou technologickou výzvu nabídnout řešení na míru.“

Tento rok se rozbíhá sériová výroba elektromotorů pro hybridní moduly, hybridní převodovky i čistě elektrické pohony náprav s výkonovým spektrem od 20 kW do více než 300 kW. Základem elektromotorů, které vyrábí společnost Schaeffler, je modulární a vysoce integrovaná technologická platforma. Kompetence společnosti Schaeffler v oblasti výroby a technologie veškerých komponent systémů elektrických pohonů jsou klíčovým faktorem pro sériovou výrobu.

Poprvé na čínském trhu představí společnost Schaeffler pojízdný podvozek, lokální řešení pohonu bez emisí pro velkoměsta. Komponenty pro pohon a podvozek jsou přitom prostorově úsporně sestavené v kompaktních jednotkách, tvořících tzv. „Schaeffler Intelligent Corner Modules“. Tyto moduly zahrnují motor náboje kola, zavěšení kola včetně odpružení a akční člen pro elektromechanické řízení. Samotné řízení kolového modulu zajišťuje elektromechanický systém typu „steer-by-wire“. Zvolený tvar zavěšení kol umožňuje uhel natočení kol až do 90 stupňů.

Strategická spolupráce v oblasti vodíkové technologie

Dalším lákadlem jsou kovové bipolární desky pro bloky palivových článků, které se vyrábí přesným tvarováním a povlakováním v tenkých vrstvách. Uspořádané do bloků (tzv. stacks) jsou jádrem systému palivových článků a hrají tam klíčovou roli při výrobě vodíku i jeho zpětné přeměně na elektrickou energii. Jako dodavatel pro automobilový i ostatní průmysl bude Schaeffler s inovativními komponentami a systémy pro palivové články, jakož i elektrolyzéry, podstatnou mírou přispívat k úspěšnému zavedení vodíkové technologie. Schaeffler to dává jasně najevo svou dohodou o strategické spolupráci se společností Refire, předním dodavatelem technologie vodíkových palivových článků v Číně. Podle dohody budou společnosti Schaeffler a Refire spolupracovat v klíčových technologických oblastech vodíkových palivových článků, jako jsou bipolární desky anebo systémy tepelného řízení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!