OSRAM: Pozor na prošlé opravné sady pneumatik

4. května 2021, 9:22

Pneumatiky, jako jediný bod kontaktu automobilu s vozovkou, jsou občas náchylné k defektům. Některé automobily jsou vybaveny rezervní pneumatikou, ale stále více a více automobilů je dodáváno pouze s tzv. opravnými těsnicími sadami. Mezi takové patří i opravná sada OSRAM TYREseal KIT.

OSRAM TYREseal KIT

Použitím tohoto řešení místo plnohodnotné nebo dojezdové rezervní pneumatiky získá výrobce automobilů a ve finále i majitel auta více prostoru v zavazadlovém prostoru a nižší celkovou hmotnost vozidla, čímž dochází ke snížení spotřeby paliva a ochraně životního prostředí.

Ve většině případů je pro řidiče také pohodlnější použít sadu pro utěsnění než pneumatiku vyměnit, protože není potřeba žádné nářadí ani zvedák.

Opravná sada OSRAM TYREseal KIT obsahuje lahvičku s těsnicím prostředkem na pneumatiky o objemu 450 ml, kompresor na pneumatiky a úložný obal. Lze jej použít jako náhradu za originální sadu od výrobce. Sada umožňuje utěsnit defekty pneumatik až do 6 mm pomocí nejnovější technologie a nafouknout pneumatiku přiloženým kompresorem.

OSRAM TYREseal KITPo utěsnění pneumatiky sadou OSRAM TYREseal KIT lze pokračovat v jízdě až do vzdálenosti 200 km. Takto dočasně opravenou pneumatiku je možné po použití jednoduše očistit vodou a běžně opravit, čímž se ušetří dodatečné náklady. Utěsnění poškozené pneumatiky je rychlé a snadné, není nutné použít nástroje nebo zvedáky, takže můžete v cestě pokračovat do 10 minut.

Ve srovnání s pěnovými tmely je složení těsnicí hmoty OSRAM navrženo tak, aby bylo kompatibilní se systémem monitorování tlaku v pneumatikách vozidla (TMPS). Díky technologii těsnicí hmoty nemusí být ventilová vložka při použití tmelu vyjmuta. Vzhledem k tomu, že většina těsnicích materiálů pro pneumatiky musí být vyměňována pravidelně každých 5 let, včetně těch, které jsou dodávány z výroby, je náhradní láhev OSRAM TYREseal 450 ideálním způsobem, jak vyměnit těsnicí prostředek pro pneumatiky ve vozidle po uplynutí doby použitelnosti.

Více informací na stránkách OSRAM.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!