Vitesco Technologies představuje novou generaci elektrického pohonu nápravy

15. července 2021, 14:48

Na 13. ročníku konference Transmission Symposium China, který pořádá Čínská společnost automobilových konstruktérů (SAE), vystavuje společnost Vitesco Technologies poprvé svou novou generaci vysoce integrovaného elektrického pohonu nápravy.

elektrický pohon nápravy Vitesco Technologies

 EMR4 (Electronics Motor Reducer) nabízí vysokou hustotu výkonu, kompaktní rozměry a nízkou hmotnost. Tato univerzální platforma je k dispozici ve výkonových verzích od 80 kW do 230 kW. Nová platforma staví na zkušenostech z vývoje a průmyslové výroby úspěšného systému EMR3 a předchozích modelů a vyznačuje se vysokou úrovní integrace, modularizace, škálovatelnosti a standardizace. Automobiloví výrobci z celého světa tedy mohou v rámci jednoho modelu nabízet různé výkonové varianty, aniž by při tom museli upravovat rozhraní či montážní body ve vozidle. Ve srovnání s oceňovanou platformou EMR3 je EMR4 ještě energeticky účinnější. Při stejném výkonu má o 25 % nižší hmotnost a je dále optimalizována z hlediska nákladů.

„Elektromobilita nabírá na obrátkách. Klíčem k podpoře tohoto megatrendu je vysoká účinnost a spolehlivost, jakož i cenová dostupnost vysoce výkonných elektrických pohonných systémů. S tím jsme u návrhu EMR4 počítali. Tato nová platforma pohonu náprav nabízí kombinaci výhod, které splňují a překračují požadavky výrobců vozidel na celém světě,“ uvedl Thomas Stierle, výkonný viceprezident obchodní jednotky Electrification Technology společnosti Vitesco Technologies.

elektrický pohon nápravy Vitesco Technologies

Platforma na podporu úspěšné elektrifikace po celém světě

Zavedení elektrifikace u mnoha nových značek, segmentů a modelů vozidel znamená pro automobilový průmysl obrovský úkol.

„Požadavkem trhu je co největší škálovatelnost elektrických pohonů a co nejvyšší účinnost. Platforma EMR4 těmto požadavkům dokonale vyhovuje,“ prohlásil Gunter Mühlberg, vedoucí oddělení Product Management Axle Drives ve společnosti Vitesco Technologies.

Jde o již čtvrtou generaci vysoce integrovaného pohonného systému Electronics Motor Reducer společnosti Vitesco Technologies. Přestože už platforma EMR3 nastavila v oblasti hmotnosti, kompaktnosti a hustoty výkonu laťku hodně vysoko, EMR4 současnou třetí generaci v těchto parametrech ještě překonává. Přináší až o 5 % vyšší účinnost pohonu celé nápravy (ve srovnání s předchozí generací), výrazně větší výkonnostní škálu (v rozmezí 80 až 230 kW) a výrazné snížení nákladů.

„Čína je jednou z nejdynamičtějších zemí v oblasti inovací a elektrifikace. Proto jsme se rozhodli představit platformu EMR4 právě zde, na renomované konferenci Transmission Symposium China,“ řekl Changsong Yu, vedoucí asijské divize obchodní jednotky Electrification Technology, a dodává: „EMR4 se bude vyrábět mimo jiné v Číně s využitím místní sítě dodavatelských partnerů.“

Navržený proces umožní vyrábět všechny varianty platformy EMR4 na jedné výrobní lince. Nové pohonné jednotky bude místním i mezinárodním výrobcům automobilů dodávat výrobní závod v čínském Tchien-ťinu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!