V novojičínské společnosti Varroc Lighting Systems spustili do provozu EMC zkušebnu

9. září 2021, 8:54

Vyšší míru flexibility při podpoře výzkumu a vývoje v dynamicky se rozvíjející oblasti automobilového osvětlení si od nově zprovozněné EMC laboratoře slibuje společnost Varroc Lighting Systems. Varroc má vývojová a testovací centra na několika místech po světě, to novojičínské je největší. Navíc se touto investicí stává jedním z nejvýznamnějších a nejdůležitějších pracovišť vůbec rozsahem testování s globálním přesahem.

Zkušebna Varroc

Investice v rámci výzkumného a vývojového centra v Novém Jičíně v řádu desítek milionů je mimořádná tím, že expertní pracoviště se stalo nezávislou akreditovanou laboratoří podle certifikace ISO 17025. Vedle plnění nejpřísnějších technických a provozních norem musí všichni pracovníci i individuálně dodržovat závazky nestrannosti a důvěryhodnosti plynoucí z mezinárodní akreditace.

„Tahounem dalšího ekonomického rozvoje naší společnosti jsou investice. Navzdory náročnosti covidové éry se nám podařilo v rámci Varrocu vybudovat jedno z nejmodernějších takto specializovaných pracovišť. Nejnovější technologie umožní pružně reagovat na náročné požadavky zákazníků na testování našich produktů,“ říká Petr Plešek, globální manažer laboratoří ve společnosti Varroc Lighting Systems, a dodává: Nová EMC zkušebna významně navyšuje kapacity interního testování a rozšiřuje škálu prováděných testů světelné techniky. Akreditace podle ISO 17025 znamená statut nezávislé laboratoře. Toto je další významné uznání naší expertní úrovně.“

„Novojičínská EMC laboratoř je pro nás jako globálního dodavatele v oboru světelné techniky pro automobilový průmysl navíc i důležitým kvalitativním mezníkem. Umožňuje nám vyvíjet sofistikovanější elektronické produkty a komplexně testovat elektromagnetickou kompatibilitu požadovanou stále přísnějšími zákonnými předpisy. Je nutné si uvědomit, že žádné elektronické zařízení instalované ve vozidle nesmí rušit ostatní elektronická zařízení. Na naše světla se mohou spolehnout i ti nejnáročnější zákazníci,“ doplňuje Luc Brisson, senior viceprezident pro globální produktový vývoj společnosti Varroc Lighting Systems.

 Nově otevřená EMC laboratoř a navazující testovací zařízení zefektivní testování elektroniky světel a umožní maximálně pružně reagovat na požadavky zákazníků. To znamená mít pod jednou střechou všechny disciplíny od vedení projektu, návrhu hardwaru, softwaru až po jeho testování. Výsledkem je významné zkrácení vývoje a náběhu projektu do sériové výroby. Dále došlo i ke snížení nákladů za testy, které se dříve prováděly v externích zkušebnách.

Součástí nejnovější investice Varroc jsou i dvě velkokapacitní klimatické komory, které umožní provádění specifických EMC testů v teplotních a klimatických podmínkách, jak předepisují technické normy a požadavky zákazníků. Jedná se o simulace různých provozních podmínek a extrémních vlivů, ve kterých musí automobilová světelná technika fungovat bez chyby.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!