Změny ve výkonné radě společnosti Schaeffler AG

13. září 2021, 13:42

Dozorčí rada společnosti Schaeffler AG jmenovala pana Clause Bauera (55) s platností od 1. září 2021 finančním ředitelem (CFO) s odpovědností za finance a IT, jakož i členem představenstva Schaeffler AG. Doba platnosti smlouvy činí dva roky. Claus Bauer je nástupcem Dr. Klause Patzaka (56), který z podniku odešel na vlastní žádost k 31. srpnu 2021.

Schaeffler

Claus Bauer se ke skupině Schaeffler připojil v roce 1998 a od roku 2016 v ní zastává funkci finančního ředitele (CFO) pro Ameriku. Pracuje v americkém sídle společnosti Schaeffler ve městě Fort Mill v Jižní Karolíně, kde také od roku 2002 nejprve působil jako CFO pro Severní Ameriku. Předtím pracoval mj. jako vedoucí daňového a účetního úseku koncernu v INA Werk Schaeffler oHG v Herzogenaurachu, což byl právní předchůdce společnosti Schaeffler AG. První roky své pracovní dráhy v období 1991–1997 působil tento diplomovaný ekonom a daňový poradce v norimberské firmě Rödl & Partner.

Představenstvo společnosti Schaeffler AG také k 1. září 2021 jmenovalo pana Saschu Zapse (46) do funkce oblastního CEO pro Evropu. Pan Zaps tak rovněž doplní výkonnou radu společnosti Schaeffler AG, kterou tvoří osm členů představenstva a čtyři oblastní CEO. Sascha Zaps v této funkci vystřídá Jürgena Zieglera (62), který odešel k 31. srpnu 2021 do penze.

Sascha Zaps ve společnosti Schaeffler působí od roku 2019 ve funkci CFO divize Industrial a jako ředitel úseku Business Development Industrial. Předtím zastával různé vedoucí funkce v několika podnicích, pracoval mj. jako Senior Vice President ve firmě McKinsey & Company, jako CEO a jednatel ve společnosti Telefonica Global Services a také jako CFO a manažer investičních fondů private-equity. Pan Zaps, který je vystudovaným ekonomem se specializací na průmyslové podniky a nositelem titulů MBA a BA, svou profesní kariéru zahájil v roce 1995 ve finančním oddělení společnosti Siemens Automobiltechnik. Později zastával další pozice v oblasti financí a účetnictví ve firmách Siemens VDO, Siemens Enterprise a také Telefonica O2, mimo jiné v Belgii a v USA.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!