Philips: Padělky škodí všem

16. září 2021, 14:20

Společnost Lumileds zavádí nový ověřovací proces na ochranu řidičů před nákupem padělaných žárovek značky Philips. Jednoduchá kontrola ve dvou krocích poskytuje okamžité výsledky a jejím cílem je bojovat proti rostoucí hrozbě autenticky vypadajících padělků, které nesplňují normy, jsou poruchové a mohou být dokonce i nebezpečné.

Philips aplikace

Padělání – rostoucí hrozba

Celosvětový prodej padělaného zboží, odhadovaný na 460 miliard EUR*, je velkým a vzkvétajícím byznysem – za pouhé tři roky vzrostl z 5 % na 6,8 %* celkového objemu dovozu do EU z hlediska hodnoty. Výrobci padělaných automobilových žárovek se nepokoušejí vyrábět vysoce kvalitní výrobky, které by byly v souladu se zákonem. Padělatelé nemají zájem o přísné testování ani průkopnické výzkumné aktivity. Jak tedy mohou řidiči zjistit, zda jejich žárovky budou vyzařovat neměnný a jasný světelný tok, který zlepší jejich viditelnost bez přehřívání nebo oslepování ostatních účastníků silničního provozu, jak zaručují výrobky Philips?

Vedoucí právní poradkyně společnosti Lumileds Julia Talke zdůrazňuje význam ochrany spotřebitele: „Boj proti padělání je mimořádně závažný, zejména u výrobků, které mají dopad na bezpečnost spotřebitelů. Spolupracujeme s ochránci zákona, celními a vyšetřovatelskými orgány v boji proti padělání ve prospěch ochrany našich spotřebitelů. Nová kontrola pravosti pomůže v tomto zápase a posilní důvěru našich zákazníků.“

Zkontrolujte si pravost žárovek Philips

Kontrola originality halogenových žárovek Philips, LED retrofitů nebo xenonových výbojek je nyní možná ve dvou jednoduchých krocích. Prvním z nich je naskenování QR kódu na boční nebo zadní straně balení pomocí chytrého telefonu. Tímto způsobem se připojíte ke stránce Philips pro kontrolu pravosti (original.philips.com). Druhý krok vyžaduje, abyste vyfotografovali přední část balení pomocí smartphonu, což umožní webové stránce za několik sekund stanovit, zda je žárovka originálním produktem Philips.

Kontroly pravosti fungují po celé Evropě, na Středním východě a v Africe.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!