Informace o značení ATE brzdových destiček s nízkým obsahem mědi a bez obsahu mědi

25. října 2021, 14:40

Na základě nového zákona přijatého v amerických státech Kalifornie a Washington v roce 2010 „Zákon o lepších brzdách – Better Brake Law“, který vedl k nařízení postupně snižovat obsah mědi ve směsích brzdových destiček na hodnoty < 5 % (úroveň „B“) od roku 2021 a do roku 2025 na hodnoty < 0,5 % (úroveň „N“).

Ačkoli v současné době neexistuje v Evropě žádná odpovídající legislativní povinnost, ale jakožto jeden z lídrů na trhu s brzdovou technikou, jsme přesto začali upravovat složení u našich brzdových destiček. Za tímto účelem jsme vyvinuli a otestovali brzdové směsi bez obsahu mědi.

V průběhu vývoje jsme se rozhodli vyvinout brzdové směsi bez obsahu mědi, přestože přísné mezní hodnoty < 0,5 % budou uplatňovány a vyžadovány až od roku 2025.

Tyto nové brzdové směsi mají navíc lepší kvalitativní vlastnosti, jako je zvýšená odolnost a lepší brzdný účinek. V současné době je již více než 700 objednacích čísel brzdových destiček přizpůsobeno novým standardům, které budou platit až od roku 2025. Změna se týká brzdových destiček ATE Original i ATE Ceramic.

Na etiketě obalu musí být uveden obsah mědi v brzdové směsi, který je označován tzv. hladinami úrovně (indikátory). Indikátory se rozdělují na úrovně A, B a N. Podrobnější informace naleznete na obrázku níže.

Obsah mědi je pro spotřebitele uveden v poznámce na etiketě:

Označení mědi na štítku ATE

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!