NTK VEHICLE ELECTRONICS rozšiřuje svou nabídku pro aftermarket o novou řadu EGR ventilů

17. ledna 2022, 14:36

Společnost NGK SPARK PLUG, přední světový specialista na zapalování a senzory, s hrdostí oznamuje zavedení nové řady EGR ventilů pod svou značkou NTK Vehicle Electronics. EGR ventily, které jsou z hlediska kvality rovnocenné OE dílům, budou uváděny na trh postupně po dobu tří let, což nakonec zajistí pokrytí 153 milionů vozů v regionu EMEA. Tento krok dále posílí nabídku společnosti pro aftermarket, která zákazníkům poskytuje komplexní služby pro všechny jejich potřeby v oblasti snímačů pro vozidla.

Nová řada bude nabízet stejně vysokou kvalitu, jakou jsou proslulé všechny ostatní výrobky NGK SPARK PLUG, a bude poskytovat emisní parametry, které jsou v souladu s normami „EC Euro“ a podobné jejich originálním ekvivalentům. Pro zajištění vysoké kvality budou všechny reference podrobeny testům v extrémních podmínkách. To zahrnuje testování tepelného šoku při teplotách od -40 °C do 150 °C, testy těsnosti ventilů, vnitřních komor a chlazení, jakož i elektrické odolnosti a životnosti. Součástí balení bude také příslušenství stejné jako pro OE ventily, tzn. těsnění a/nebo O-kroužky. Inteligentní a odolné balení navíc umožní snadnou identifikaci, řízení skladových zásob, kontrolu a skenování, jakož i bezpečnost.

„S nadcházejícím uvedením naší řady EGR ventilů na trh opět zlepšíme komplexní pokrytí a komfort, který poskytujeme našim zákazníkům na trhu s náhradními díly,“ komentuje Frank Massia, marketingový ředitel pro aftermarket v regionu EMEA NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH. „Požadavky na EGR ventily evidujeme z trhu již mnoho let. Tento požadavek bude nyní plně uspokojen, což našim věrným zákazníkům umožní pohodlný přístup k celému portfoliu elektroniky pro vozidla na jednom místě.“

Hlavní funkcí systému recirkulace výfukových plynů (EGR) je snížení množství oxidů dusíku (NOx), které vznikají při spalování. NOx se vytváří při vysokých teplotách spalování, které umožňují spojení dusíku a kyslíku přítomných ve směsi vzduchu a paliva. EGR ventily se vyrábějí ve třech různých typech – „pneumatické“, „elektrické“ a „elektrické s chladičem“. Fungují tak, že nasávají výfukové plyny z výfukového potrubí a poté je znovu přivádějí do sacího potrubí, kde se mísí s čerstvým vzduchem.

EGR ventily, které byly původně vyvinuty na počátku 70. let, se v Evropě začaly používat až v 90. letech 20. století, aby pomohly splnit emisní normu „Euro 1“. V současné době je EGR ventily vybaveno 100 % vozů se vznětovými motory. Naproti tomu je používá pouze 30 až 50 % benzinových automobilů. Mnoho nových modelů bude dokonce vybaveno dvěma typy EGR ventilů (nízkotlakým a vysokotlakým), což znamená, že trh s těmito typy ventilů pravděpodobně poroste, a bude tak kopírovat úroveň poptávky.

Během tří let uvede na trh společnost NGK SPARK PLUG ve třech fázích svou řadu EGR ventilů a v další čtvrté fázi se zaměří na optimalizaci sortimentu.

  •  NTK VEHICLE ELECTRONICSFáze 1 proběhne v roce 2022, kdy bude na trh uvedeno 84 referencí, které pokryjí 125 milionů vozidel v regionu EMEA.
  • V druhé fázi, která proběhne v roce 2023, přibude dalších 46 referencí, čímž se počet položek zvýší na 130, což pokryje až 132 milionů aut.
  • Ve 3. fázi bude v roce 2024 doplněním o dalších 40 položek řada EGR ventilů zkompletována. Celkem bude v nabídce 170 referencí, které zajistí pokrytí 153 milionů aut z vozového parku EMEA.
  • Fáze 4 bude realizována v roce 2025 a zaměří se na konsolidaci sortimentu a identifikaci nových skladových položek (SKUs). V této fázi se předpokládá více než 75% pokrytí trhu pro dieselová a benzínová vozidla.

Služby značky NTK pro novou řadu EGR ventilů budou mít široký rozsah. Budou zahrnovat lokální distribuci a služby prémiové kvality. Pokud jde o dokumentaci, zákazníci budou moci najít konkrétní položky v katalozích NGK SPARK PLUG „Part Finder“ a „TecDoc“ nebo ve formátu PDF či excelu. Zákazníci budou moci navíc využít technická videa, která poskytnou podrobný náhled na fungování a montážní postupy řady EGR ventilů. Další podrobnosti naleznete na adrese ngkntk.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!