Dvanáct nových referencí s ušlechtilými kovy od společnosti NGK SPARK PLUG rozšiřuje aftermarketovou nabídku pro oblíbené osobní vozy

28. dubna 2022, 10:33

Přední světový specialista na zapalování a snímače, společnost NGK SPARK PLUG, dále posílila svou nabídku pro aftermarket uvedením 12 nových zapalovacích svíček s vyspělou technologií pro stovky nejoblíbenějších osobních vozidel v Evropě. Všechny reference jsou nabízeny v rámci řad s obsahem ušlechtilých kovů Laser Iridium, Laser Platinum nebo Iridium IX, přičemž tři z nich jsou úplné novinky na trhu. Navíc téměř všechny položky uvedené na trh navazují na OE aktivity firmy NGK SPARK PLUG, což zaručuje jejich výjimečnou kvalitu a výkon.

NGK produkty

Kombinované rozšíření sortimentu představuje významnou a rostoucí prodejní příležitost pro aftermarketové zákazníky. Nové zapalovací svíčky jsou určeny speciálně pro mnoho nejprodávanějších modelů výrobců, jako jsou Honda, Volvo, Toyota, Land Rover a Audi, a předpokládá se, že do roku 2024 pokryjí více než 1,8 milionu osobních vozidel, což představuje nárůst o 32 % během následujících dvou let (zdroj: TecAlliance).

Deset z nových zapalovacích svíček využívá dvou ušlechtilých kovů, které zajišťují nejvyšší odolnost proti opotřebení. Kromě toho poskytují vynikající zápal díky použití jemných středových elektrod. Tři z nich, všechny typy Laser Iridium, které navazují na OE výrobu NGK SPARK PLUG, jsou premiérově uvedeny na aftermarket: položka SILKR7H8 se hodí pro vozy Mitsubishi Eclipse Cross 1.5L vyráběné od října 2017, SILKGR9A7EG je vhodná pro několik motorů Porsche Boxter a Cayman 2.5L od 04/2016 a ILNFR7A7G je ideální náhradou pro modely Opel/Vauxhall Insignia 2.0L od dubna 2020.

Jedna z nových zapalovacích svíček Laser Iridium, ILZKAR8J8SY, se používá ve velkém množství vozů Volvo a Honda, včetně nejprodávanějšího modelu Volvo XC60 2.0 (benzínového i plug-in hybridního) a Hondy CR-V 1.5 VTEC. Další významnou novinkou je referenční číslo SILZKAR8G7Y, které pokrývá populární modely Land Rover Defender, Discovery, Evoque a Range Rover od března 2017. Kromě toho zapalovací svíčky Laser Iridium DILKAR7B8, DILKAR8J9G a ILZKAR7E11S vyhovují řadě modelů Subaru, Toyota a Honda, zatímco zapalovací svíčky Laser Platinum LTR6BP13 a PFR7S11EG zajišťují hladký chod motoru pro modely Ford a Audi.

Frank Massia, Ředitel marketingu pro Aftermarket v regionu EMEA, NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH potvrzuje: “Cílem společnosti NGK SPARK PLUG je neustále dodávat optimální, vysoce výkonné zapalovací svíčky pro každé vozidlo na silnici. Těchto 12 důležitých nových dílů představuje další, rychle rostoucí prodejní potenciál pro naše zákazníky na aftermarketu, díky špičkové kvalitě, kterou je naše společnost proslulá.”

Pokud jde o technologii, zapalovací svíčky NGK SPARK PLUG Laser Iridium s dvěma drahými kovy mají laserem svařovanou slitinu iridia na středové elektrodě a platinový čip na zemnicí elektrodě, což zajišťuje optimální výkon a životnost. Řada Laser Platinum umisťuje platinové destičky na středovou a zemnicí elektrodu, což zaručuje konzistentní výkon zapalování po celou dobu životnosti zapalovací svíčky. Zapalovací svíčky NGK Iridium IX, navržené se slitinou iridia na extrémně tenké středové elektrodě, nabízejí oproti standardním niklovým typům vylepšený zápal.

Všechny novinky se v katalogu TecDoc objeví po 20. dubnu 2022. Všechny budou také zahrnuty do příštího katalogu zapalovacích svíček NGK pro osobní vozidla. Další podrobnosti naleznete na stránkách ngkntk.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!